{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Så här löser du problem med tvåstegsverifiering

När tvåstegsverifiering aktiverats kräver Dropbox en sexsiffrig säkerhetskod förutom lösenordet när du loggar in på ditt konto. Stegen nedan kan hjälpa om du har problem med tvåstegsverifiering.

Avsnitt i den här artiklen:

Jag har en säkerhetskod men den fungerar inte.

Har du en kod som inte verkar fungera kan du prova dessa steg:

• Ange din säkerhetskod så snart du får den. Säkerhetskoderna är unika och tidskänsliga.
  • Se till att systemtiden i den telefon och dator du använder för att nå Dropbox överensstämmer med varandra.
  • Använd en reservkod om du har någon.
  • Om du är i ett Dropbox Business-team, be din administratör om hjälp.

Jag har ingen säkerhetskod och kan inte ta emot någon.

Om du har förlorat telefonen, inte kan ta emot SMS eller inte kan få din mobila autentiseringsapp att generera en kod, kan du prova dessa steg:

Så här återställer du tvåstegsverifiering på dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com på en dator du nyligen använt för att nå Dropbox.
    1. Om du inte har loggat ut eller om du tidigare valt alternativet Lita på den här datorn när du loggar in bör det gå att öppna dropbox.com via webbläsaren.
  2. Följ stegen för att aktivera tvåstegsverifiering
  3. Växla Tvåstegsverifiering till Av.

Så här återställer du tvåstegsverifiering med Dropbox-klienten

Om programmet körs och är kopplat till ditt Dropbox-konto, kan du komma åt dina kontoinställningar från programmet utan att behöva logga in.

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  2. Klicka på klotikonen. Du kommer då till dropbox.com, där du loggas in automatiskt.
  3. Följ stegen för att aktivera tvåstegsverifiering
  4. Växla Tvåstegsverifiering till Av.

Så här återställer du tvåstegsverifiering på en iOS-enhet

1. Om ditt konto är länkat till din iOS-enhet öppnar du Dropbox-mobilappen.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Koppla en dator.
  4. Följ anvisningarna.
  5. När du har skannat QR-koden loggas du in automatiskt på ditt Dropbox-konto.
    • Obs! Om du inte måste ange koden till tvåstegsverifieringen är appen på mobilen inte kopplad till din Dropbox och det går inte att logga in på det här sättet.
  6. Klicka på Dropbox-ikonen uppe till vänster på välkomstsidan för åtkomst till ditt Dropbox-konto. Här går det att inaktivera tvåstegsverifiering på sidan Säkerhet.

Så här återställer du tvåstegsverifiering på en kopplad mobil eller surfplatta

Har du loggat in på Dropbox-appen på en iOS- eller Android-enhet kan du skicka ett meddelande för att slutföra inloggningen.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Har du problem med att få en kod?
  3. Granska listan med anslutna mobilenheter och klicka på Skicka ett meddelande bredvid namnet på den enhet du vill skicka meddelandet till.
  4. Öppna meddelandet på den enheten.
  5. Klicka på Ja på mobilenheten. Du kommer då till dropbox.com, där du loggas in automatiskt.
  6. Följ stegen för att aktivera tvåstegsverifiering
  7. Växla Tvåstegsverifiering till Av.

När du har löst problemet med tvåstegsverifiering ska du återaktivera tvåstegsverifiering. Om du ofta har problem med att ta emot sms vill du kanske återaktivera tvåstegsverifiering med en verifieringsapplikation offline.

Jag har provat alla felsökningsstegen, men jag kan fortfarande inte få tvåstegsverifieringen att fungera.

Om felsökningsstegen ovan inte fungerade ska du kontakta Dropbox support. Obs! Vi kommer först att be dig prova alla steg i den här artikeln, inklusive att använda en reservkod och återställa tvåstegsverifieringen. Slutför alla stegen i denna artikel innan du skickar in ett ärende.

Jag är administratör och en av mina teammedlemmar behöver hjälp med tvåstegsverifiering.

Är du administratör för ett Dropbox Business-team kan du återställa tvåstegsverifiering för en teammedlems konto i adminkonsolen.

Så här återställer du tvåstegsverifiering för en teammedlem

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Leta reda på teammedlemmen och klicka på kugghjulsikonen bredvid personens namn.
  5. Klicka på Återställ tvåstegsverifiering.

Jag fick en SMS-kod för tvåstegsverifiering, men jag försökte inte logga in.

Dropbox kommer bara att skicka ett SMS för tvåstegsverifiering om du (eller någon annan) anger rätt mejldress och lösenord för kontot.

Om du fått ett SMS men inte försökte logga in är det möjligt att någon annan angett din mejladress och ditt lösenord. Någon annan kan ha ditt lösenord i dessa fall:

• Du har delat det med andra.
  • Det är lätt att gissa.
  • Du använder samma lösenord för en annan tjänst som blivit avslöjad.

Utför följande steg för att skydda ditt konto så mycket som möjligt:

• Ändra lösenordet. Välj ett starkt lösenord som du inte använder till andra tjänster. När hackare skaffar känslig information från en tjänst använder det den ofta för att få åtkomst till andra tjänster. Det här är möjligt eftersom många personer använder samma lösenord till flera tjänster.
  • Ändra lösenordet till e-postkontot du använder till ditt Dropbox-konto.
  • Koppla bort okända enheter, webbsessioner och appar kopplade till ditt konto genom att öppna säkerhetssidan.

Kontakta oss om du fortfarande är bekymrad över kontots säkerhet.

Jag ombeds inte att ange min tvåstegsverifieringskod när jag loggar in. Varför är det så?

Om du har ställt in tvåstegsverifiering men inte blir ombedd att ange någon kod när du loggar in på Dropbox.com, betyder det troligen att du valt alternativet Lita på den här datorn när du loggade in tidigare. Om du valt Lita på den här datorn kan du nå ditt konto i en webbläsare utan ytterligare säkerhetskod.

Du kan ångra detta genom att rensa cacheminne och cookies i webbläsaren på datorn. Nästa gång du loggar in blir du ombedd att ange en tvåstegsverifieringskod.

Tvåstegsverifieringskoder från Dropbox-klienten

När du använder Dropbox-klienten för att nå dropbox.com kommer du att märka att vi inte ber dig ange någon tvåstegsverifieringskod. Det beror på att datorn redan har verifierats.

Att lägga till tvåstegsverifiering för webbåtkomst från klienten ger inte extra skydd åt filerna eftersom filerna i ditt Dropbox-konto redan är synkroniserade med Dropbox-mappen på datorn. Av den här anledningen rekommenderar vi att du följer bra säkerhetsmetoder för att skydda datorn, inklusive följande:

• Lås alltid datorn när du lämnar den obevakad
  • Kräv ett lösenord för återaktivering efter strömsparläge, skärmsläckare och låsskärmar.
  • Installera klienten endast på tillförlitliga, icke-offentliga datorer

Om förklaringen ovan inte gäller din situation och du fortfarande inte blir ombedd att ange tvåstegsverifieringskoden kan du kontakta oss.