Borttappade mobiler eller andra problem med tvåstegsverifiering

Tvåstegsverifiering fungerar korrekt om du har en mobil enhet som kan ta emot sms eller köra en kompatibel mobil verifieringsapplikation. Du bör inaktivera eller återställa tvåstegsverifiering på fliken Säkerhet på Dropbox kontoinställningar om du får problem. Detta hjälper om du träffar på något av följande problem:

• Du får inga sms
  • Du har förlorat mobilen
  • Den mobila verifieringsappen fungerar inte

Så här får du åtkomst till dina kontoinställningar

Det enklaste sättet att få åtkomst till dina kontoinställningar är på en dator som du nyligen har använt för att logga in på dropbox.com. Om du inte har loggat ut eller om du tidigare valt alternativet Lita på den här datorn när du loggar in bör det gå att öppna dropbox.com via webbläsaren. Där kan du öppna dina kontoinställningar utan ytterligare säkerhetskod.

Öppna kontoinställningar via Dropbox-klienten

Det går även att öppna inställningarna via Dropbox-klienten. Om programmet körs och är kopplat till kontot, klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet (Windows) eller menyfältet (Mac) och klicka sedan på jordglobsikonen. Detta tar dig direkt till dropbox.com, där du loggas in automatiskt.

Öppna kontoinställningarna på en iOS-enhet

Om kontot fortfarande är kopplat till din smartphone går det kanske att inaktivera tvåstegsverifiering på sidan Säkerhet i Dropbox mobilapp:

1. Öppna Dropbox mobilapp och tryck på Inställningar.
  2. Tryck på Koppla en dator.
  3. Följ anvisningarna.
  4. När du har skannat QR-koden loggas du in automatiskt på ditt Dropbox-konto.
    • Obs!Om du inte måste ange koden till tvåstegsverifieringen är appen på mobilen inte kopplad till din Dropbox och det går inte att logga in på det här sättet.
  5. Klicka på Dropbox-ikonen uppe till vänster på välkomstsidan för åtkomst till ditt Dropbox-konto. Här går det att inaktivera tvåstegsverifiering på sidan Säkerhet.

Öppna kontoinställningar genom att skicka ett meddelande till Dropbox-mobilappen

Om du är inloggad på Dropbox-appen på en iOS eller Android-enhet kan du skicka ett meddelande till den enheten. Du kan använda meddelandet till att slutföra inloggningen.

1. Ange ditt användarnamn och lösenord på inloggningssidan och klicka sedan på logga in.
  2. Klicka på Har du problem med att få en kod?
  3. Granska listan med anslutna mobilenheter och klicka på Skicka ett meddelande bredvid namnet på den enhet du vill skicka meddelandet till.
  4. Öppna meddelandet på den enheten. Granska informationen för att säkerställa att inloggningsförsöken är dina egna.
  5. Klicka på Ja på mobilenheten. Sedan loggas du automatiskt in på den webbläsare du använde för att få åtkomst till Dropbox.

Öppna kontoinställningarna med en reservkod

Som en sista utväg kan du logga in med lösenordet och säkerhetskoderna för nödfall som du fick när du först aktiverade tvåstegsverifiering. Vi rekommenderar också att du ändrar lösenord om du har tappat bort telefonen.

1. Ange ditt användarnamn och lösenord på inloggningssidan och klicka sedan på logga in.
  2. Klicka på Har du problem med att få en kod?
  3. Klicka på Ange reservkod för nödfall.
  4. Ange en av dina reservkoder och klicka sedan på Skicka för att logga in.

Obs!

• Var noggrann så att du anger reservkoden korrekt. En etta (1) kan likna ett L, en nolla (0) ett O och omvänt. Prova olika kombinationer av reservkoden om du är osäker på om det är en bokstav eller en siffra.
  • Om du har använt din sista reservkod blir du ombedd att generera nya reservkoder.

Starta om tvåstegsverifiering efter inaktivering

Om du har en smartphone bör du återaktivera tvåstegsverifiering med en verifieringsapp offline. Det här är särskilt viktigt om du har återkommande problem med att ta emot sms. Verifieringsappar för offlinebruk finns för mobiler med Android, BlackBerry, iOS och Windows.

Användare av Dropbox Business

Din administratör kan inaktivera tvåstegsverifiering för alla teammedlemmar. Administratörer kan göra detta genom att gå till sidan Medlemmar i Adminkonsolen och välja Inaktivera tvåstegsverifiering på alternativmenyn för medlemmen.

Observera också att du kanske inte kan använda tvåstegsverifiering genom Dropbox om din administratör har aktiverat funktionen samlad inloggning (SSO). Med den här funktionen kan användare få åtkomst till Dropbox från företagets inloggningssida. Kontakta din administratör för att ta reda på om den här funktionen är aktiverad. I så fall kan du lära dig mer om vad du behöver göra för att få åtkomst till Dropbox på webben, datorer och mobila enheter.

Vanliga problem med tvåstegsverifiering

Jag har konfigurerat tvåstegsverifiering med en verifieringsapp offline

Observera att säkerhetskoderna som en verifieringsapp offline genererar är unika och tidskänsliga. Dessa koder är även beroende av tid och datum för att fungera. Säkerställ att de fungerar korrekt genom att kontrollera att tids- och datuminställningarna på både mobilen och datorn du försöker logga in på är rätt.

Jag har konfigurerat tvåstegsverifiering via sms

Observera att även säkerhetskoder med sms är unika och tidskänsliga. Om du tar emot en tvåstegsverifieringskod via sms, ange koden så snart den kommer.

Skriv slutligen ner reservkoderna när du aktiverar eller inaktiverar tvåstegsverifiering.

Jag har provat allt men har fortfarande problem med att öppna Dropbox mobilapp

Om du har provat alla felsökningssteg ovan och ändå har problem med att öppna Dropbox mobilapp, behöver du ytterligare hjälp. Få mer hjälp:

1. Skicka in ett ärende om du inte redan har gjort det.
  2. Om du har skickat in ett ärende och sedan kom till den här artikeln via ett automatiskt mejlsvar, svara på det mejlet.
    • Obs!Berätta för oss att du har provat alla steg i den här artikeln, inklusive en reservkod och att du har startat om tvåstegsverifieringen.

Vi gör vårt bästa för att hjälpa dig. Observera att de flesta problem med att öppna Dropbox mobilapp kan lösas med ett eller flera av förslagen i den här artikeln.