Så här löser du problem med tvåstegsverifiering

Välj avsnittet i den här artikeln som beskriver problemet du upplever med tvåstegsverifiering:

Jag har tappat bort min telefon eller bytt telefonnummer

Om du bytt telefonnumret du använder för tvåstegsverifiering eller om du har tappat bort telefonen kan du behöva kontakta Dropbox-support. Men först rekommenderar vi att du gör följande:

Hitta anslutna datorer eller enheter

Se om du har några datorer som är anslutna till ditt konto. Med andra ord, om du har en dator som automatiskt loggar in dig på ditt Dropbox-konto, behöver du inte tvåstegsverifiering för att logga in. När du är inloggad på den anslutna enheten kan du stänga av tvåstegsverifiering för ditt konto och logga in på någon annan dator eller enhet.

Använd din reservkod

Du kan ha ställt in en säkerhetskod för nödfall när du ställde in ditt Dropbox-konto. Om du gjorde det uppmanades du att spara koden. Om du fortfarande har din säkerhetskod, klicka på Har du problem med att få en kod? i fönstret som visas när du försöker logga in och klicka sedan på Ange säkerhetskod för nödfall och skriv in din kod.

Använd din reservtelefon

När du skapade ditt Dropbox-konto kan du ha lagt till ett reservtelefonnummer som kan ta emot sms. Om du gjorde det, eller tror att du kanske gjort det, klicka på Har du problem med att få en kod? i fönstret som visas när du försöker logga in, och klicka sedan på Skicka sms till min reservtelefon. Leta sedan reda på den telefonen eller kontakta personen som har den och följ anvisningarna därifrån.

Varför får jag tvåstegsverifieringskoder till min e-post eller telefon när jag inte loggar in?

Om du får sexsiffriga säkerhetskoder via mejl eller din telefon när du inte försöker logga in, kan du behöva kontakta Dropbox-support för att säkerställa att ditt konto är säkert. Vi rekommenderar också att du ändrar ditt Dropbox-lösenord så snart som möjligt.

Dropbox rekommenderar starka lösenord som inte används för någon annan webbplats eller tjänst.

Jag ombeds inte att ange min tvåstegsverifieringskod när jag loggar in. Varför är det så?

Dropbox webbplats (dropbox.com)

Om du har ställt in tvåstegsverifiering men inte blir ombedd att ange någon kod när du loggar in på Dropbox.com, betyder det troligen att du valt alternativet Lita på den här datorn när du loggade in senast.

För att se meddelandet igen, radera cacheminnet och cookies i webbläsaren på din dator. Nästa gång du loggar in blir du ombedd att ange en tvåstegsverifieringskod.

Dropbox-appen på din dator

När du använder Dropbox-klienten uppmanas du inte att ange en kod för tvåstegsverifiering. Det beror på att datorn redan har verifierats. Filerna i ditt Dropbox-konto synkas redan med Dropbox-mappen på din dator. Av den här anledningen rekommenderar vi att du följer god säkerhetspraxis för att skydda datorn:

• Lås alltid datorn när du lämnar den obevakad
  • Se till att datorn kräver ett lösenord för återaktivering efter strömsparläge, skärmsläckare och låsskärmar
  • Installera klienten endast på tillförlitliga, icke-offentliga datorer

Jag vill inaktivera tvåstegsverifiering för mitt konto

När du är inloggad på ditt Dropbox-konto kan du stänga av tvåstegsverifiering för kontot när som helst. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Säkerhet .
  5. Växla Tvåstegsverifiering till Av.

Vad gör jag om jag inte kan logga in eftersom jag tappat bort min telefon eller bytt telefonnummer?