Var lagras mina data?

Uppdaterat Feb 20, 2024

När en fil har lagts till i ditt Dropbox-konto synkas den med våra säkra onlineservrar. Alla filer som lagras online av Dropbox krypteras och lagras på säkra lagringsservrar. Lagringsservrarna finns på olika datacenter i USA. Lagringsservrar finns även tillgängliga i Australien, Europeiska unionen, Japan och Storbritannien för berättigade Dropbox Business-användare.

Läs mer om hur Dropbox-tjänsten fungerar.

Kan jag ändra var mina fildata lagras?

Om ditt teams data lagras i USA men ditt teams faktureringsadress finns någon annanstans, kan du kanske migrera dina data till en server närmare ditt teams faktureringsadress.

highlight icon

Anmärkningar:

• Serverplatsen gäller för ett teams fildata medan de lagras permanent i vila. Läs vårt säkerhetsfaktablad för mer information.
  • Du kan inte välja plats för den nya servern.
  • Datamigrering kan inte ångras.
  • Filer som lades till i Skicka och spåra eller sidan Signaturer innan lokaliserad datalagring aktiverades på ditt konto kommer inte att lagras på den valda platsen.
    • Om du aktiverar lokaliserad datalagring före den 15 februari 2024 kommer endast filer som laddas upp eller på annat sätt läggs till i Skicka och spåra eller på sidan Signaturer efter den 15 februari 2024 att lagras på den valda platsen.

För att vara berättigad att ändra var ditt teams fildata lagras måste du:

• Ha Dropbox Standard, Advanced, Business, Business Plus eller Enterprise
  • Ha en faktureringsadress som inte stämmer överens med platsen där dina data för närvarande lagras
  • Ha minst 10 licenser
  • Ha en årlig faktureringscykel
  • Inte ha en pågående migrering
highlight icon

Obs! Din betalningsmetod måste vara inställd på manuell fakturering (banköverföring eller check) eller kreditkort för att ditt teams data ska få överföras till EU-servrar.

Så här ändrar du plats för servern som lagrar dina fildata:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen i sidomenyn till vänster.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Teamprofil.
  5. Klicka på Ändra bredvid Lokaliserad datalagring.
  6. Läs villkoren.
  7. Klicka på Överför.

Du kan se migreringens förlopp bredvid Lokaliserad datalagring.När dina data har flyttats får du ett bekräftelsemejl med den nya platsen.