Så här hanterar du tredjepartsappar på Dropbox

Du kan koppla tredjepartsappar till både ditt personliga och ditt jobbrelaterade Dropbox-konto. Appar inkluderar allt från företagsverktyg för ditt jobbrelaterade konto till personliga verktyg för ditt personliga konto.

Så här kopplar du en tredjepartsapp till Dropbox-kontot

För att installera en tredjepartsapp för Dropbox måste du följa anvisningarna du fått av tredje part. Dropbox tillhandahåller inte anvisningar för installation av tredjepartsappar.

Vilken åtkomst kommer tredjepartsappen att ha till mitt Dropbox-konto?

När du kopplar en app till Dropbox kommer appen att be om en viss åtkomstnivå till din information:

• Åtkomst till dess egna data: Detta innebär att data inte visas i en Dropbox-mapp, utan är del av ditt lagringsutrymme
  • Åtkomst till sin egen mapp i Dropbox: Detta innebär att appen har åtkomst till allt i sin mapp och känner till sökvägen till den, men inte får åtkomst till andra filer och mappar i Dropbox
  • Åtkomst till vissa typer av mappar och filer överallt i din Dropbox: Appen får åtkomst till allmänna filgrupper, som t.ex. foton eller dokument eller särskilda filer (se utvecklarguiden för information om vilka filnamnstillägg som inkluderas)
  • Åtkomst till alla mappar och filer i din Dropbox
  • Åtkomst till kontots mejladress

Så här kopplar du bort en tredjepartsapp från ditt Dropbox-konto

Om du vill koppla bort en app från ditt konto, kan du göra det i kontoinställningarna.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar högst upp på en sida.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Anslutna appar.
  5. Bläddra ner till avsnittet Kopplade appar, klicka på X intill appen du vill koppla från.