Så hanterar du hur mycket bandbredd Dropbox-klienten använder

Uppdaterat Oct 04, 2023

Du kan hantera hur mycket bandbredd ditt internet använder för att köra Dropbox-klienten i klientens inställningar. Det hjälper dig att prioritera hur snabbt eller långsamt Dropbox-klienten körs jämfört med andra program på din dator.

Du kan även tillfälligt pausa synkning för att minska hur mycket bandbredd Dropbox använder.

Så hanterar du hur mycket internetbandbredd Dropbox använder

Så här hanterar du hur mycket bandbredd internet använder när Dropbox-klienten körs:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet längst ned på skärmen.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på fliken Bandbredd.
  5. Välj dina inställningar för bandbredd:
    • Om du vill tillåta Dropbox maximal bandbredd väljer du Begränsa inte under nerladdningshastighet och uppladdningshastighet.
    • Om du vill öka hastigheten för dina andra program, men eventuellt saktar ner Dropbox-klienten, väljer du Begränsa till och väljer hur många kB/s (kilobyte per sekund) bandbredd du vill att Dropbox-klienten använder.
    • Om du vill att Dropbox ska välja åt dig väljer du Begränsa automatiskt.
      • Obs! Detta är endast tillgängligt för uppladdningshastighet.
  1. Klicka på Dropbox-ikonen i menyfältet längst upp till höger på skärmen.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på fliken Nätverk.
  5. Klicka på Ändra inställningar ... intill Bandbredd.
  6. Välj dina inställningar för bandbredd:
    • Om du vill tillåta Dropbox maximal bandbredd väljer du Begränsa inte under nerladdningshastighet och uppladdningshastighet.
    • Om du vill öka hastigheten för dina andra program, men eventuellt saktar ner Dropbox-klienten, väljer du Begränsa till och väljer hur många kB/s (kilobyte per sekund) bandbredd du vill att Dropbox-klienten använder.
    • Om du vill att Dropbox ska välja åt dig väljer du Begränsa automatiskt.
      • Obs! Detta är endast tillgängligt för uppladdningshastighet.
Alternativet att begränsa eller inte begränsa bandbredd för både nerladdnings- och uppladdningshastighet visas.

Vad betyder bandbreddsbegränsningar?

Ändringar som görs i dina filer i Dropbox-klienten återspeglas överallt där du kommer åt Dropbox. Din uppladdningshastighet påverkar hur snabbt det händer.

När du lägger till eller ändrar filer på dropbox.com eller någon annanstans där du kommer åt dina Dropbox-filer reflekteras ändringarna i Dropbox-klienten. Din nerladdningshastighet påverkar hur snabbt det händer.

Båda dessa åtgärder använder din internetbandbredd. Ditt internet har en begränsad mängd bandbredd, och flera klienten kan använda din internetbandbredd samtidigt.

highlight icon

Obs! Mängden bandbredd som Dropbox-klienten använder är inte det enda som påverkar hur snabbt Dropbox eller andra program körs. Det beror också på vilket abonnemang du har hos din internetleverantör (ISP).

Kontrollera din internethastighet genom att använda en av de många kostnadsfria internethastighetstesten som finns tillgängliga online. Eller läs vår artikel om att lösa problem med synkning.