Så här använder du selektiv synkning

Med selektiv synkning kan du frigöra utrymme på hårddisken utan att radera någonting från ditt Dropbox-konto.

Vill du bara radera filer från ditt Dropbox-konto istället?

Vad gör selektiv synkning?

När du laddar upp en fil till Dropbox-appen på datorn sparas den automatiskt både i ditt Dropbox-konto online och på din hårddisk. Med selektiv synkning kan du välja vilka mappar som ska tas bort från hårddisken men behållas i ditt online-konto.

Vi rekommenderar att du använder selektiv synkning för filer och mappar som du inte använder ofta.

Om du är Dropbox Pro- eller Dropbox Business-användare rekommenderar vi att du använder smart synkning istället, vilket är en mer avancerad version av selektiv synkning.

Så här aktiverar du selektiv synkning

När du aktiverar selektiv synkning kan du välja vilka filer som ska tas bort från hårddisken. Du kan fortfarande nå dem från ditt konto på dropbox.com.

  1. Kontrollera att du använder Dropbox-appen på din dator. Du kommer inte se något alternativ för selektiv synkning från dropbox.com.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen bland ikonerna på datorns skrivbord.
    • På Linux kan du först behöva klicka på (uppåtpil) för att se Dropbox-ikonen.
  3. Klicka på kugghjulsikonen.
  4. Välj Preferenser på menyn.
    • På Linux ser du inte en kugghjulsikon. Klicka bara på Preferenser.
  5. Klicka på Synka.
  6. Klicka på Selektiv synkning... (Linux och Windows) eller klicka på Välj mappar att synka (Mac).
  7. På vänster sida avmarkerar du rutorna i alla mappar du inte behöver på datorns hårddisk. De kommer fortfarande att vara tillgängliga i ditt konto på dropbox.com.
    • Obs! Alla mappar med en grön bock är nu nerladdade på din dator.
  8. När du är klar väljer du Uppdatera.

Vad händer om jag avmarkerar en delad mapp?

När du avmarkerar en delad mapp synkas den inte längre till din dator. Alla dess undermappar slutar också att synkas.

Du förblir dock medlem i den delade mappen och den visas fortfarande i ditt konto på dropbox.com. Den delade mappen förblir även aktiv för andra medlemmar i mappen.

Om du vill ta bort dig själv från en delad mapp kan du lämna den delade mappen från dropbox.com. Om du är ägaren till en delad mapp, kan du ta bort delningen för den.

Ser du ”Selektiv synkningskonflikt” eller ett annat felmeddelande?

Läs om hur du åtgärdar vanliga problem med selektiv synkning.

 

Var artikeln till hjälp?

Tråkigt att höra.
Berätta hur vi kan bli bättre:

Tack för din feedback!
Berätta för oss hur artikeln hjälpte dig:

Tack för din feedback!

Svar från community