Dropbox og ekstra Mac-tilladelser

Hvis du bruger Mac OS X, har du måske lagt mærke til en dialogboks vedrørende godkendelse, hvor du bliver bedt om dit brugernavn og din adgangskode til computeren.
Dialogboks til Apple

Dialogboksen bruges til at give Dropbox ekstra tilladelser til din computer. Tilladelserne aktiverer bestemte funktioner i Dropbox, herunder:

• Automatisk opdatering af apps
  • Forbedret synkronisering (tilladelserne giver os mulighed for bedre at registrere ændringer af filer i din Dropbox-mappe og synkronisere dem til Dropbox)
  • Anden interaktion med brugergrænsefladen (nærmere bestemt Dropbox-badget og integration af Finder i nogle versioner af Mac)

Uden disse ekstra tilladelser ville du ikke have adgang til funktionerne eller til andre kommende funktioner, som måske skal bruge tilladelserne.

Betyder det, at Dropbox kan se adgangskoden til min computer?

Nej. Dropbox kan ikke på nogen måde se, modtage eller dele adgangskoden til din computer. Når du intaster brugernavnet og adgangskoden til din computer i dialogboksen, giver det blot Dropbox de tilladelser, der er nødvendige for at aktivere disse funktioner.

Er det en dialogboks fra Dropbox?

Nej. Det er en systemdialogboks fra Apple, ikke en dialogboks fra Dropbox. Mac OS X kræver godkendelse af adgangskoden ved ændringer af bestemte tilladelser, og denne dialogboks er den måde, som en Mac OS X-app normalt beder om din tilladelse på.

Kan jeg slå disse tilladelser fra?

Ja. Du kan vælge at klikke på Annuller i stedet for at godkende de ekstra tilladelser. Det betyder, at de funktioner i Dropbox, der er nævnt ovenfor, ikke vil virke på din computer. Hvis du ikke godkender det, bliver du bedt om at indtaste dit brugernavn og din adgangskode igen, næste gang du starter Dropbox.

Hvordan hænger tilladelserne sammen med Tilgængelighed?

Du har måske bemærket, at Dropbox står på listen med Tilgængeligheds-apps på din computer. Tilgængelighed i Mac OS X er en forudsætning for, at nogle af funktionerne i Dropbox fungerer korrekt.

De ekstra tilladelser slår også adgang til Tilgængelighed til.

Hvorfor skal Dropbox have adgang til Tilgængelighed på min Mac?

Tilladelser til Tilgængelighed i Apples Mac OS X bruges til at få Dropbox til at fungere korrekt. Konkret bruger vi tilgængeligheds-API'er til Dropbox-badget (en del af Microsoft Office-integrationerne).

Hvordan aktiverer jeg Tilgængelighed på min Mac?

Når du installerer Dropbox, får du vist en dialogboks, hvor du bliver bedt om at tillade adgang til Tilgængelighed:

Dropbox-dialogboks vedrørende adgang til Tilgængelighed
  1. Klik på Giv adgang til Dropbox. Dette åbner Sikkerhed & Anonymitet i Systemindstillinger.
  2. Klik på ikonet med en lås. Du bliver bedt om at skrive brugernavnet og adgangskoden til din computer.
  3. Efter oplåsning skal du markere feltet ud for Dropbox-ikonet for at aktivere Tilgængelighed.
  4. Klik på ikonet med låsen igen for at låse systemindstillingerne.

Hvordan deaktiverer jeg Tilgængelighed på min Mac?

1. Åbn Systemindstillinger, og gå til afsnittet Sikkerhed og Privatliv.
  2. Klik på fanen Privatliv øverst, og vælg derefter Tilgængelighed.
  3. Klik på ikonet med en lås. Du bliver bedt om at skrive brugernavnet og adgangskoden til din computer.
  4. Efter oplåsning skal du fjerne markeringen af feltet ud for Dropbox-ikonet for at deaktivere Tilgængelighed.

Bemærk! Hvis du klikker på minustegnet "-" uden at fjerne markeringen af feltet, træder dine ændringer ikke i kraft, før du genstarter Dropbox.

Hvorfor blev jeg ikke bedt om at godkende Tilgængelighed?

Som alle installerede apps beder vi dig om at godkende de rettigheder, vi bruger aktivt. Desværre er nogle af tilladelserne i Mac OS X ikke så detaljerede, som vi kunne ønske. Det betyder, at flere tilladelser kan være omfattet af den samme godkendelsesdialogboks.

Dropbox beder udtrykkeligt om tilladelse til at få adgang til Tilgængelighed på MacOS Sierra (10.12) og derover. I de kommende uger vil vi udtrykkeligt bede om brugerens tilladelse på Mac OS X (10.11) og lavere.

Hvad sker der, hvis jeg slår adgang til Tilgængelighed fra?

Hvis du slår Tilgængelighed fra for Dropbox, sker der i øjeblikket det, at ændringen tilsidesættes, næste gang du genstarter computeren.

Vi er klar over, at dette ikke er ideelt, og vi ønsker at gøre et bedre stykke arbejde med, hvordan vi beder om tilladelser. Vores team arbejder på at ændre det faktum, at tilladelser for Dropbox i Tilgængelighed tilføjes igen, når du genstarter computeren.

Den seneste version af Dropbox på computeren introducerer et mere eksplicit tilladelsesforløb for de nyeste versioner af macOS. Vi vil snart indføre en lignende adfærd for tidligere versioner af Mac OS X.