Filtilladelser til forbedret sikkerhed og adgangskontrol

Beskyt det arbejde, du deler

Administration af granulære filtilladelser

Det er vigtigt at have kontrol over, hvad andre kan gøre – og ikke kan gøre – med de data, du deler med dem. De detaljerede filtilladelser i Dropbox giver dig mulighed for at styr, hvem der har adgang til mapper og filer, og hvilke adgangstilladelser de har til indholdet.

Dropbox giver dig for eksempel mulighed for at angive gruppetilladelser, så du kan dele en bestemt billedfil med dit team, uden at give dem læse- eller skriverettigheder til resten af den mappe, den ligger i.

administrer filrettigheder

Send skrivebeskyttede filer

Det kan være svært at vedhæfte store filer, f.eks. typer som videoer eller CAD-tegninger, og det er også reelt umuligt at styre, hvad der sker med vedhæftede filer, når du har sendt dem. 

Alt det laver Dropbox om på. Når du bruger Dropbox som skylagersystem, har du fra starten kontrollen med de vedhæftede filer, du sender. Deu deler links, der kun kan vises – og som giver modtagere specifikke tilladelser til at se, kommentere og downloade oprindelige filer, uden at de kan redigere dem. Du kan også angive en adgangskode og en udløbsdato for dine links, så de ikke er tilgængelige, når projektet er færdigt.

send filer i beskyttet visning

Spor filadgang og ændringer i realtid

Sporingen af ændringer i dit indhold er en afgørende del af ethvert projekt. Med Dropbox kan du få besked, når brugerne har åbnet, redigeret, slettet eller flyttet filer mellem mapper. Er du ikke tilfreds med nogle ændringer, som andre har foretaget? Med filgendannelse og versionshistorik kan du let gendanne en tidligere version af din fil.

Du får også besked, når en person har kommenteret en fil, så det er nemt at indhente feedback på ét centralt sted uden at udveksle kommentarer i e-mail eller i separate dokumenter.

spor filændringer i realtid

Ja, du kan gøre Dropbox-filer og-mapper offentlige ved at oprette et delt link til din fil eller mappe. Indstil derefter adgangstilladelserne til "Alle med linket". Alle med dette delte link kan se dit indhold, men de kan ikke redigere den oprindelige fil.

Det er muligt at ændre tilladelserne og blokere adgangen til en delt Dropbox-mappe. Hvis du har delt en Dropbox-mappe ved at oprette et delt link, kan du ændre mappetilladelserne eller deaktivere linket, så der ikke længere er adgang til en mappe, der er delt tidligere. 

Hvis du har inviteret en anden til at bruge en delt mappe, kan du fjerne læse- eller skriveadgangen ved at ændre tilladelserne eller fjerne en samarbejdspartner – eller dig selv – fra listen over inviterede brugere. Du har også mulighed for at slette mappen fra deres enheder, næste gang de har forbindelse til internettet.

Ja, de delte Dropbox-link kan udløbe. Dropbox Professional- og Business-brugere kan oprette et delt link med en udløbsdato. Når du opretter et delt link, skal du vælge udløb og vælge, hvornår linket skal udløbe. For Dropbox Basic- og Plus-brugere kan du ikke angive en udløbsdato på dine delte links, men du kan altid fjerne adgang eller slette links efter eget valg.

Hvilke meddelelser, du får fra delte mapper i Dropbox, er op til dig. Hvis du vil være opmærksom på ændringer, der er foretaget i din delte mappe, kan du slå Skrivebordsmeddelelser til og vælge eller ændre, hvilke meddelelser, du modtager. Du kan få besked, når en person @nævner dig, kommenterer eller redigerer din fil, tildeler en opgave til dig, åbner en fil eller mappe eller deler en fil eller mappe med dig.