Delte eller private mapper

Som standard er alt, hvad du gemmer på din Dropbox-konto, privat, og kun du har adgang til det. Du kan dog bruge delte mapper til at samarbejde med andre om tingene på din Dropbox-konto. Kun dem, du inviterer, har adgang til dine delte mapper.

Private mapper

Private mapper fungerer ligesom alle andre mapper på din harddisk. Du kan flytte, kopiere og omdøbe mapper og deres indhold, ligesom alle andre mapper. Så længe mappen er i Dropbox-mappen, og Dropbox kører, synkroniseres alt i den online og til dine andre computere.

Private mapper er ikke offentligt tilgængelige.  Alt i disse mapper er lige så sikkert som enhver anden fil på din harddisk og er kun tilgængeligt via dropbox.com, når du er logget på. Private mapper kan ændres til delte mapper, og du kan dele filer i en privat mappe ved hjælp af delte links.

Delte mapper

Delte mapper og deres indhold er kun tilgængelige for dem, du inviterer. Du kan gøre enhver normal mappe til en delt mappe, eller du kan acceptere en andens invitation til at blive tilmeldt deres delte mappe. Når du deler en mappe, bliver du bedt om at indtaste e-mailadresserne på dem, du vil dele mappen med. Når modtagerne accepterer din invitation, bliver den delte mappe vist i deres Dropbox-konto ligesom i din konto. Eventuelle ændringer af den delte mappe synkroniseres til alle andre, der er tilmeldt mappen. Det er en fantastisk måde at samarbejde om et projekt og/eller dele filer med andre på.

Du kan forhindre, at andre medlemmer af dine delte mapper tilføjer, redigerer eller sletter filer, ved at indstille visningstilladelser.

Kun Windows og Mac

Brug Dropbox-badget til at se, om din fil er i en delt mappe. Hvis du klikker på Dropbox-badget, åbnes et pop op-vindue, hvor du kan se, hvor mange der deler filen med dig.

Klik på  Indstillinger for delt mappe i badget for at åbne dropbox.com. På dropbox.com kan du se navnene på dem, du deler mappen og filen med.

Delte links

I modsætning til delte mapper er filer og mapper med links skrivebeskyttede, hvilket betyder, at brugere kan se og downloade dem, men ikke ændre deres indhold.

Delte links er unikke for din konto, og selvom det er højst usandsynligt, at folk nogensinde vil kunne gætte linket, kan selve linkene overføres og i princippet ses og downloades af alle med eller uden en Dropbox-konto.

Links til mapper giver mulighed for adgang udefra, ikke kun til mappen og dens indhold, men også til eventuelle undermapper samt filer i disse undermapper.

På dropbox.com kan du nemt se, hvilke filer og mapper du tidligere har delt et link til: Der vises et linkikon i kolonnen Delt med.

Brugere af Dropbox Professional og Dropbox Business

Du kan også angive adgangskoder og udløbsdatoer for at styre, hvem der har adgang til de delte links, og hvor længe de har adgang.

Vælg dit operativsystem for at få flere oplysninger:

Linux

Sådan kender du forskel på Dropbox-mapper i Linux

Privat mappe

Privat mappe

Delt mappe

Delt mappe

Delt link

Delt link

Mac

Sådan kan du se forskel på Dropbox-mapper på Mac

Privat mappe

Privat mappe

Delt mappe

Delt mappe

Delt link

Delt link

Windows

Sådan kender du forskel på Dropbox-mapper i Windows

Privat mappe

Privat mappe

Delt mappe

Delt mappe

Delt link

Delt link

Adgang via apps fra tredjeparter

Visse apps fra tredjeparter med Dropbox-integration vil bede om tilladelse til at få adgang til din Dropbox-konto. For at give adgang skal du logge på din Dropbox-konto og udtrykkeligt klikke på knappen Godkend, når du bliver bedt om det. Du kan gå til afsnittet Forbundne apps i dine kontoindstillinger for at gennemgå de apps, du har givet tilladelse, og du kan altid tilbagekalde adgangen.