Del og gem skærmbilleder med Dropbox

Hvis du tager mange skærmbilleder på din computer, kan du bruge Dropbox til at gemme dem øjeblikkeligt.

Bemærk! Denne funktion kan ikke bruges i Linux.

Vis vejledning til:

Mac

• Hvis du vil tage et skærmbillede af hele skærmen, skal du trykke på Kommando+Skift+3.
  • Hvis du vil tage et skærmbillede af en del af skærmen, skal du trykke på Kommando+Skift+4. Brug markøren til at tegne et rektangel omkring området, eller tryk på mellemrumstasten, og klik på et vindue.

Den første gang, du gør det, spørger programmet dig, om du vil gemme skærmbilleder i din Dropbox. Klik på Gem skærmbilleder i Dropbox.

Bemærk! Skærmbilledfunktionen fungerer kun som forventet, hvis dine skærmbilleder gemmes på computeren. Sådan gemmer du på computeren som standard,hvis du bruger macOS Mojave (10.14) :

1. Tryk på Kommando+Skift+5.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Klik på Gem på computer.

Dropbox Business-brugere: Hvis du har forbundet dine personlige og arbejdsrelaterede Dropboxes, kan du også vælge, i hvilken Dropbox du vil gemme skærmbilleder. Du kan senere ændre denne indstilling under fanen Konto i skrivebordsprogrammets indstillinger.

Når du fremover tager et skærmbillede, sker der følgende:

• Skærmbillederne gemmes automatisk i en mappe med navnet Skærmbilleder i din Dropbox-mappe
  • Der gemmes et link, som du kan indsætte, hvor du vil

Alle, der klikker på linket, ser en forhåndsvisning af dit skærmbillede på Dropbox' website.

Sådan slår du funktionen til eller fra i præferencerne i Dropbox-appen:

1. Klik på Dropbox-ikonet på din menulinje.
  2. Klik på tandhjulsikonet, og vælg Indstillinger i menuen.
  3. Klik på fanen Import.
  4. Markér eller fjern markeringen af Del skærmbilleder via Dropbox.

Windows

• Tryk på Print Screen for at gemme skærmbilledet i din Dropbox.
  • Tryk på Ctrl+Print Screen for at gemme skærmbilledet i din Dropbox og kopiere et link til skærmbilledet, som du straks kan indsætte, hvor du vil, f.eks. i en e-mail eller et Facebook-opslag. Alle, der klikker på linket, ser en forhåndsvisning af dit skærmbillede på Dropbox' website.

Den første gang, du gør det, spørger programmet dig, om du vil gemme skærmbilleder i din Dropbox. Klik på Gem skærmbilleder i Dropbox.

Dropbox Business-brugere: Hvis du har forbundet dine personlige og arbejdsrelaterede Dropboxes, kan du også vælge, i hvilken Dropbox du vil gemme skærmbilleder. Du kan senere ændre denne indstilling under fanen Konto i skrivebordsprogrammets indstillinger.

Du kan til hver en tid aktivere eller deaktivere denne funktion i programmets indstillinger:

1. Klik på Dropbox-ikonet på din menulinje.
  2. Klik på tandhjulsikonet, og vælg Indstillinger i menuen.
  3. Klik på fanen Import.
  4. Markér eller fjern markeringen af Del skærmbilleder via Dropbox.