{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Hvordan endre tillatelser for delt kobling

Denne artikkelen omhandler en funksjon som kun er tilgjengelig for Dropbox Professional- og Dropbox Business-brukere.

Hvis du deler en kobling til en fil eller mappe med noen, kan du avgjøre hvem som kan se innholdet i koblingen, og hva de kan gjøre med koblingen. Tillatelser for delte koblinger er tilgjengelig for Dropbox Professional- og Business-brukere.

Obs! Alle Dropbox-brukere kan slette en kobling til en fil de eier.

Hvis du har lagt til medlemmer i en fil eller mappe, i stedet for å dele en kobling, kan du lese om hvordan du endrer tillatelsene.

Avsnitt i denne artikkelen:

Angi passord for delte koblinger

Dropbox Professional- og Business-kunder kan legge til et passord på en delt kobling. Når noen åpner koblingen, må de ha passordet for å se innholdet.

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Del-knappen ved siden av filnavnet.
  3. Klikk på Koblingsinnstillinger.
  4. Klikk på Bare de som har passordet.
    • Obs! Hvis du slår alternativene for Hvem kan se dette? av og på, fjernes eksisterende passord.
  5. Angi et passord.
  6. Klikk på Lagre innstillinger.

Når de er lagret, kan du klippe og lime koblingen inn i en e-post eller sende den direkte via Dropbox.

Hvis noen prøver å vise en delt kobling som har passord, kommer de til å se se denne siden:

Passordbeskyttet delt kobling

Når de skriver inn passordet, vil de se den normale delt kobling-siden.

Hva om jeg glemmer passordet mitt for koblingen eller vil endre det?

Du kan tilbakestille passordet for alle koblinger du har delt på samme måte som du angir passordet. Hvis du har glemt passordet, kan du opprette et nytt passord. Du kan eventuelt deaktivere koblingen når som helst. Av sikkerhetsgrunner viser vi aldri ditt nåværende passord.

Finn ut hvordan du deaktiverer en kobling.

Jeg er medlem av et Dropbox Business-team. Har administratoren min noen kontroll over passordene jeg angir?

Administratorer kan ikke håndheve passordregler for teammedlemmers delte koblinger. Det administratorer kan gjøre, er å begrense alle delte koblinger til «kun teammedlemmer».

Administratorer: Finn ut hvordan du oppretter koblinger som kun er for team.

Angi utløpsdatoer for de delte koblingene dine

Dropbox Professional- og Business-kunder kan opprette, endre eller fjerne en utløpsdato for en delt kobling. Folk vil bare få tilgang til den delte koblingen før utløpsdatoen. Denne koblingen deaktiveres etter utløpsdatoen.

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over fil- eller mappenavnet og klikk på Del-knappen som dukker opp.
  3. I vinduet som dukker opp, klikker du på Koblingsinnstillinger.
  4. I neste vindu klikker du på Angi passord/utløpsdato (eller Angi synlighet/utløpsdato).
  5. Velg Ja og velg når du vil at koblingen skal utløpe. Den delte koblingen utløper kl. 23:59 på den dagen du velger, basert på tidssonen din.
  6. Klikk på Lagre innstilinger for at utløpsdatoen skal bli brukt på koblingen.

Når innstillingene er lagret, kan du klippe og lime koblingen inn i en e-post eller sende den direkte via Dropbox. Når koblingen utløper, må du opprette en ny kobling for å dele filen eller mappen igjen.

Mottakere vil være i stand til å se siden til den delte koblingen som normalt. De vil ikke være i stand til å se utløpsdatoen.

Hvis du vil endre utløpsdatoen, bruker du samme fremgangsmåte.

Hva skjer hvis noen jeg deler koblingen med åpner den etter utløpsdatoen?

Hvis noen besøker en kobling etter at den har utløpt, vil de se en feilmelding som sier «Koblingen du prøver å få tilgang til har utløpt».

Jeg er medlem av et Dropbox Business-team. Har administratoren noen kontroll over utløpsdatoene jeg angir?

Administratorer kan ikke håndheve regler for utløpsdatoer for teammedlemmers delte koblinger. Administratorer kan derimot begrense alle delte koblinger til å være kun for team.

Dropbox Business-administratorer: Finn ut hvordan du oppretter koblinger som er kun for team.

Deaktivere nedlastinger for en delt kobling

Dropbox Professional- og Business-kunder kan deaktivere nedlastinger for en delt kobling.

Viktig merknad: Deaktivering av nedlastinger for en delt kobling hindrer andre i å laste ned innholdet i en kobling via Dropbox. Dette hindrer ikke brukere i å lagre innhold ved hjelp av andre metoder.

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over filen eller mappen, og klikk på Del.
  3. Klikk på Koblingsinnstillinger.
  4. Klikk på Ja ved siden av Deaktiver nedlastinger for denne koblingen.
  5. Klikk Lagre.

Du kan dele denne koblingen via Dropbox eller ved å lime inn koblingen i en e-post eller chat.

Mottakere kan forhåndsvise filen på dropbox.com, men Last ned-knappen vil bli grå, og vil ikke være klikkbar. Hvis en mottaker holder musepekeren over Last ned-knappen, vil de se «Nedlasting er deaktivert».

Hvis forhåndsvisninger ikke støttes for den typen fil du deler, vil du se feilen «filtype]-filer kan ikke forhåndsvises. Nedlastinger må aktiveres for å kunne dele.» Nedlastinger kan da ikke deaktiveres for den filen.

Dropbox Business-brukere: Begrense tilgangen til delte koblinger til kun medlemmer av teamet

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over fil- eller mappenavnet og klikk på Del-knappen som dukker opp.
  3. I vinduet som dukker opp, klikker du på Koblingsinnstillinger.
  4. Klikk på Kun personer på [teamnavn].
  5. Klikk på Lagre innstillinger.

Når de er lagret, kan du klippe og lime koblingen inn i en e-post eller sende den direkte via Dropbox.