Delte og private mapper

Som standard er alt du lagrer på Dropbox-kontoen privat og bare tilgjengelig for deg. Du kan imidlertid bruke delte mapper til å samarbeide med andre om det som ligger i Dropbox-kontoen din. Det er bare de du inviterer som har tilgang til de delte mappene dine.

Private mapper

Private mapper fungerer akkurat som alle andre mapper på harddisken din. Flytt, kopier og endre navn på mappene og innholdet i dem akkurat som du ville gjort med en hvilken som helst annen mappe. Så lenge mappen er i Dropbox-mappen, og Dropbox er i gang, vil alt i den bli synkronisert på nettet og til de andre datamaskinene dine.

Private mapper kan ikke være offentlig tilgjengelige. Alt i disse mappene er like sikkert som enhver annen fil på harddisken din, og er kun tilgjengelig på dropbox.com hvis du er pålogget. Private mapper kan bli til delte mapper, og du kan dele filer i private mapper ved hjelp av delte koblinger.

Delte mapper

Delte mapper og innholdet i dem er bare tilgjengelig for dem du inviterer. Du kan gjøre en vanlig mappe om til en delt mappe, eller du kan si ja takk til en invitasjon til å bli med i noen andres delte mappe. Når du deler en mappe, blir du bedt om å oppgi e-postadressene til dem du vil dele mappen med. Når mottakerne takker ja til invitasjonen, dukker den delte mappen opp i Dropbox-kontoen deres akkurat som den gjør i din. Alle endringer i delte mapper synkroniseres for alle andre som er med i mappen. Dette er en glimrende måte å samarbeide om et prosjekt og/eller dele filer med andre på.

Du kan hindre andre medlemmer av delte mapper i å legge til, redigere eller slette filer ved å angi skrivebeskyttede tillatelser.

Kun Windows og Mac

Bruk Dropbox-badgen for å se om filen din er i en delt mappe. Når du klikker på Dropbox-badgen åpnes det et sprettoppvindu der du kan se antall personer som deler filen med deg.

Klikk på Innstillinger for delt mappe i badgen for å gå til dropbox.com. På dropbox.com kan du se navnene til de du deler mappen og filen med.

Delte koblinger

I motsetning til delte mapper, er filer og mapper med koblinger skrivebeskyttet, noe som betyr at brukere kan se og laste dem ned, men de kan ikke endre innholdet i dem.

Delte koblinger er unike for kontoen din, og selv om det er høyst usannsynlig at noen kan gjette koblingen, er koblingene i seg selv overførbare og kan ses og lastes ned av hvem som helst med eller uten Dropbox-konto.

Med koblinger til mapper blir det mulig med ekstern tilgang ikke bare til mappen og innholdet i den, men alle undermapper og filer også i disse undermappene.

På dropbox.com kan du lett se hvilke filer og mapper du har delt en kobling til tidligere. Et koblingsikon blir vist under Delt med-kolonnen.

Dropbox Professional- og Dropbox Business-brukere

Du kan bestemme hvem som har tilgang til delte koblinger og angi hvor lenge ved å angi passord og utløpsdatoer.

Velg operativsystem for å få mer informasjon:

Linux

Hvordan se forskjell på Dropbox-mapper i Linux

Privat mappe

Privat mappe

Delt mappe

Delt mappe

Delt kobling

Delt kobling

Mac

Hvordan se forskjell på Dropbox-mapper på Mac

Privat mappe

Privat mappe

Delt mappe

Delt mappe

Delt kobling

Delt kobling

Windows

Hvordan se forskjell på Dropbox-mapper i Windows

Privat mappe

Privat mappe

Delt mappe

Delt mappe

Delt kobling

Delt kobling

Tilgang via tredjepartsapper

Noen tredjepartsapper med Dropbox-integrering vil be om tillatelse til å få tilgang til Dropbox-kontoen din. Hvis du vil gi tilgang, må du logge på Dropbox-kontoen din og trykke på Godkjenn-knappen når du blir bedt om det.  Du kan besøke Apper sammenkoblet-delen i kontoinnstillingene for å se over appene du har gitt tilgang til, og fjerne tilgang etter eget forgodtbefinnende.