Dele og lagre skjermbilder med Dropbox

Hvis du tar mange skjermbilder på datamaskinen, kan du bruke Dropbox til å lagre og dele dem umiddelbart.

Obs! Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for Linux.

Vis instruksjoner for:

Mac

• For å ta skjembilde av hele skjermen trykker du Command-Shift-3.
  • For å ta et skjermbilde av en del av skjermen trykker du Command-Shift-4. Tegn en firkant over et område med markøren, eller trykk på mellomromstasten og deretter på et vindu.

Første gang du gjør dette, vil programmet spørre om du vil lagre skjermbilder i Dropboxen. Klikk Lagre skjermbilder i Dropbox.

Dropbox Business-brukere: Hvis du har koblet til din private og arbeidsrelaterte Dropbox, kan du også velge hvilken Dropbox du vil lagre skjermbildet i. Du kan senere endre denne innstillingen ved å gå til fanen Konto i innstillingene til skrivebordsprogrammet.

Fra nå av vil skjermbilder du tar, automatisk lagres i en mappe som heter Skjermbilder i Dropbox-mappen. Det vil også kopieres en kobling til skjermbildet som du umiddelbart kan lime inn hvor som helst, for eksempel i en e-postmelding eller et Facebook-innlegg. Alle som klikker på koblingen, vil se skjermbildet som en forhåndsvisning på nettstedet til Dropbox.

Du kan alltids slå denne funksjonen på eller av i programmets innstillinger:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
  2. Klikk tannhjulikonet og velg Innstillinger fra menyen.
  3. Klikk på fanen Importer.
  4. Merk eller fjern merket for Del skjermbilder med Dropbox.

Windows

• Trykk på Print Screen for å lagre skjermbildet i Dropboxen.
  • Trykk Ctrl + Print Screen for å lagre skjermbildet i Dropboxen og kopiere en kobling til skjermbildet. Denne koblingen kan du umiddelbart lime inn hvor som helst, for eksempel i en e-postmelding eller et Facebook-innlegg. Alle som klikker på koblingen, vil se skjermbildet som en forhåndsvisning på nettstedet til Dropbox.

Første gang du gjør dette, vil programmet spørre om du vil lagre skjermbilder i Dropboxen. Klikk Lagre skjermbilder i Dropbox.

Dropbox Business-brukere: Hvis du har koblet til din private og arbeidsrelaterte Dropbox, kan du også velge hvilken Dropbox du vil lagre skjermbildet i. Du kan senere endre denne innstillingen ved å gå til fanen Konto i innstillingene til skrivebordsprogrammet.

Du kan alltids slå denne funksjonen på eller av i programmets innstillinger:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
  2. Klikk tannhjulikonet og velg Innstillinger fra menyen.
  3. Klikk på fanen Importer.
  4. Merk eller fjern merket for Del skjermbilder ved hjelp av Dropbox.