Dele og lagre skjermbilder med Dropbox

Hvis du tar mange skjermbilder på datamaskinen, kan du bruke Dropbox til å lagre og dele dem umiddelbart.

Obs! Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for Linux.

Vis instruksjoner for:

Mac

• Hvis du vil ta skjembilde av hele skjermen, trykker du Command-Shift-3
  • For å ta et skjermbilde av en del av skjermen trykker du Command-Shift-4. Tegn en firkant over et område med markøren, eller trykk på mellomromstasten og deretter på et vindu

Første gang du gjør dette, vil programmet spørre om du vil lagre skjermbilder i Dropboxen. Klikk Lagre skjermbilder i Dropbox.

Obs! For at skjermbildefunksjonen skal fungere som forventet, må du velge at skjermbildene skal lagres på skrivebordet. Hvis du bruker macOS Mojave (10.14), kan du her se hvordan du angir standard som skrivebordet:

1. Trykk på Command-Shift-5.
  2. Velg Alternativer.
  3. Klikk på Lagre til skrivebord.

Dropbox Business-brukere: Hvis du har koblet til din private og arbeidsrelaterte Dropbox, kan du også velge hvilken Dropbox du vil lagre skjermbildet i. Du kan senere endre denne innstillingen ved å gå til fanen Konto i innstillingene til skrivebordsprogrammet.

Fra nå av, når du tar et skjermbilde, vil programmet:

• Automatisk lagres i en mappe som heter Skjermbilder i Dropbox-mappen.
  • Kopiere en kobling til skjermbildet som du umiddlebart kan lime inn hvor som helst

Alle som klikker på koblingen, vil se skjermbildet som en forhåndsvisning på nettstedet til Dropbox.

Slik slår du denne funksjonen på eller av i Dropbox-programmets innstillinger:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
  2. Klikk tannhjulikonet og velg Innstillinger fra menyen.
  3. Klikk på fanen Importer.
  4. Merk eller fjern merket for Del skjermbilder med Dropbox.

Windows

• Trykk på Print Screen for å lagre skjermbildet i Dropboxen.
  • Trykk Ctrl + Print Screen for å lagre skjermbildet i Dropboxen og kopiere en kobling til skjermbildet. Denne koblingen kan du umiddelbart lime inn hvor som helst, for eksempel i en e-postmelding eller et Facebook-innlegg. Alle som klikker på koblingen, vil se skjermbildet som en forhåndsvisning på nettstedet til Dropbox.

Første gang du gjør dette, vil programmet spørre om du vil lagre skjermbilder i Dropboxen. Klikk Lagre skjermbilder i Dropbox.

Dropbox Business-brukere: Hvis du har koblet til din private og arbeidsrelaterte Dropbox, kan du også velge hvilken Dropbox du vil lagre skjermbildet i. Du kan senere endre denne innstillingen ved å gå til fanen Konto i innstillingene til skrivebordsprogrammet.

Du kan alltids slå denne funksjonen på eller av i programmets innstillinger:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
  2. Klikk tannhjulikonet og velg Innstillinger fra menyen.
  3. Klikk på fanen Importer.
  4. Merk eller fjern merket for Del skjermbilder ved hjelp av Dropbox.