Dropbox har ikke tilgang til Windows-registeret

Hvis du mottar varsel om at Dropbox ikke har tilgang til registeret, betyr det at Dropbox forsøker å få tak i viktig kontoinformasjon ved hjelp av Windows-registeret, men nektes tilgang.

Som regel betyr det at at tilgang til registeret beskyttes av påloggingsinformasjonen til en gammel eller utdatert brukerkonto. Tilbakestilling av Windows-passordet vil sannsynligvis løse dette problemet.

Hvis dette ikke løser problemet, kan du lese om videre feilsøkingstiltak nederst i denne artikkelen.

Tilbakestille Windows-passordet

1. Klikk Kontrollpanel på Start-menyen i Windows.
  2. Åpne Brukerkontoer.
  3. Klikk på kontoen din og trykk Endre passord.
  4. Skriv inn det nye passordet to ganger, og trykk Endre passord.

Når passordet ditt er tilbakestilt, kan du forsøke å installere Dropbox på nytt. Installasjonen burde fullføre uten feil. Hvis dette ikke løser problemet, er det mulig at noen av filene i mappen har feil tillatelser. Dette kan du løse med de følgende trinnene:

Korrigere mappetillatelser i Windows

1. Avslutt Dropbox-programmet på Dropbox-menyen.
  2. Klikk på Start-menyen. Søk etter Ledetekst eller velg Alle programmer > Tilbehør > Ledetekst.
  3. Kopier og lim inn de følgende linjene akkurat slik de er, én om gangen, i ledetekstvinduet. Du limer inn noe i ledetekst-feltet ved å høyreklikke og velge Lim inn.
    • cd %APPDATA%\Microsoft\Protect
    • attrib -s -h -r credhist
    • attrib +s +h credhist
  4. Start Dropbox på nytt.

Hvis de ovenstående tiltakene ikke løste feilen, kan du prøve å fjerne oppføringen i registeret manuelt. Siden opplysningene i Windows-registeret er sensitive, bør bare de som er fortrolige med å redigere registeret forsøke dette.

Finn ut mer

Hvis du vil ha bakgrunnsinformasjon, inkludert utfyllende og oppdaterte instruksjoner for hvordan du redigerer Windows-registeret, besøker du Microsofts Knowledge Base.

Fjerne Dropbox-informasjon fra Windows-registeret

Du trenger administratortillatelse for å redigere registeret.

1. Klikk på Start-knappen. Skriv REGEDIT i søkeboksen og trykk på Enter.
  2. I Registerredigering driller du ned, helt til du finner ks-nøkkelen ved å følge denne banen:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Dropbox\ks
  3. Høyreklikk på ks og velg slett.

Reparere keystore-tillatelser

Hvis du får en feilmelding der det står «Kan ikke slette ks-nøkkel: feil under sletting av nøkkel», gjør du følgende:

1. Høyreklikk på ks-nøkkelen.
  2. Velg Tillatelser …
  3. Hvis påloggingsinformasjonen din for Windows ikke vises under Gruppe- eller brukernavn, trykker du på Legg til … for å legge til kontoen din.
  4. Velg påloggingsinformasjonen i listen over Gruppe- eller brukernavn.
  5. Klikk avmerkingsboksen under Tillat ved siden av Alle tillatelser-tillatelsen.

Legge til deg selv som eier

1. Klikk Avansert-knappen.
  2. Velg fanen Eier.
  3. Velg navnet i listen og merk av boksen ved siden av Erstatt eier av underbeholdere og -objekter.

Det kan hende du får en feilmelding. Det er noen av objektene i registeret som det er umulig å endre eierskapet til. Som nevnt i dette Microsoft-forumet, er dette forventet atferd og du kan ignorere denne advarselen.