Filene er forskjellige eller oppdateres ikke lenger – feilsøk problemer med synkronisering

Samsvarer ikke filene på datamaskinen, nettbrettet, telefonen eller dropbox.com? Har synkroniseringsfunksjonen problemer med å fullføre?

Du har sannsynligvis et synkroniseringsproblem.

Løsninger på synkroniseringsproblemer kan være enkle eller kompliserte, men alle løsninger vil kreve at du foretar deg noe. Denne trinnvise artikkelen vil lede deg gjennom feilsøkingstrinnene og vil løse de fleste synkroniseringsproblemer.

1. Kontroller at Dropbox er installert på alle enhetene dine, og at du har Internett-forbindelse.
  2. Feilretting: Hvis du ikke ser ikonet i systemfeltet, har du ikke installert Dropbox på datamaskinen. Du bør installere Dropbox-skrivebordsprogrammet på nytt.

Feilretting: Hvis skrivebord-ikonet er grått, er du for øyeblikket ikke tilkoblet Internett.

Hvis du har kontrollert at Dropbox er installert på alle enhetene dine, og at du har Internett-forbindelse, går du videre til trinn 2.

3. Kontroller at filene ikke er synkronisert.
    • Filer med en rød X synkroniseres ikke, filer med en blå sirkelpil er i ferd med å synkronisere, og filer med en grønn hake skal være ferdig synkronisert
    • Obs! Ikonene som kan vises på individuelle filer i Dropbox er ikke de samme som ikonene som opplyser om den nåværende tilstanden til Dropbox. Finn ut mer om de ulike ikonene som kan vises på filene.
  4. Feilretting: Finn ut hvorfor Dropboxen kan ha en rød X.

Hvis du har bekreftet at filene det er snakk om ikke viser et av synkroniseringsikonene som er beskrevet ovenfor, går du videre til trinn 3.

5. Bekreft at du er medlem i alle delte mapper.
  6. Feilretting: Hvis du er usikker på om du mangler en delt mappe, kan du sjekke listen over mapper som kan legges i Dropboxen på nytt.

Hvis du har bekreftet at du er medlem av alle delte mapper, går du videre til trinn 4.

7. Bekreft at du er logget på samme Dropbox-konto på alle enhetene dine.
    • På en datamaskin: Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen eller systemfeltet og deretter på tannhjul-ikonet. Klikk så på Innstillinger og deretter på Konto
    • På iOS: Åpne Dropbox-appen og trykk på Innstillinger
    • På Android: Åpne Dropbox-appen, trykk på Meny og deretter på Innstillinger
    • På dropbox.com: Klikk på navnet ditt øverst i høyre hjørne
  8. Feilretting: Hvis adressene er forskjellige (se nøye etter skrivefeil), har du flere kontoer, og enhetene vil ikke synkroniseres. Følg disse trinnene for å knytte en datamaskin og andre enheter til Dropboxen.

Hvis adressene er de samme, går du videre til trinn 5.

9. Start datamaskinen på nytt.
  10. Hvis filene dine ikke ble synkronisert etter omstart, går du videre til trinn 6.

11. Avslutt Dropbox-skrivebordsprogrammet og start det på nytt.
    1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen eller systemfeltet, og deretter på tannhjul-ikonet.
    2. Klikk på Avslutt Dropbox.
    3. Åpne programmenyen, start Dropbox på nytt og logg deretter på igjen (om nødvendig).
  12. Hvis filene dine ikke ble synkronisert etter at du startet skrivebordsprogrammet på nytt, går du videre til trinn 7.

13. Fjern tilknytningen til datamaskinen og tilknytt den på nytt.
    1. I skrivebordsprogrammet på datamaskinen klikker du på Dropbox-ikonet på systemfeltet eller menylinjen.
    2. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Innstillinger…
    3. Velg Konto-fanen.
    4. Klikk på Fjern tilknytningen til denne Dropboxen …
    5. Hvis du vil tilknytte datamaskinen din på nytt, åpner du skrivebordsprogrammet ved å klikke på Dropbox-ikonet i systemfeltet, og logger på.
  14. Hvis filene dine ikke ble synkronisert etter at du tilknyttet datamaskinen på nytt, går du videre til trinn 8.

15. Kontroller at du ikke har slått på Selektiv synkronisering.
    1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen.
    2. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Innstillinger…
    3. Velg Konto-fanen.
    4. Klikk på Endre innstillinger …
    5. Ser du mappen? Husk å sjekke at navnet er nøyaktig det samme som navnet på dropbox.com. Har den en blå hake ved siden av seg, eller et annet ikon?
    6. Hvis boksen ved siden av mappen har noe annet enn en blå hake, kan det ha oppstått en konflikt med selektiv synkronisering.
  16. Feilretting: Finn ut hvordan du feilsøker og løser konflikter med selektiv synkronisering.

Hvis filene dine ikke er påvirket av en konflikt forbundet med selektiv synkronisering, går du videre til trinn 9.

17. Kontroller at enheten og Dropbox-kontoen har nok ledig plass til å synkroniseres.
    • Slik kontrollerer du at datamaskinen har nok plass på harddisken til å synkroniseres med Dropbox:

Mac

1. Velg Apple-menyen, og klikk deretter på Om denne maskinen.
  2. Klikk på Mer informasjon.
  3. Klikk på Lagringsplass.

Windows

1. Klikk på Start-knappen.
  2. Klikk på harddisken du ønsker å sjekke.
  3. Den ledige plassen vil vises i Detaljer-panelet.
  • Slik bekrefter du at Dropbox har nok plass:

Mac

• Høyreklikk på Dropbox-hovedmappen i finder og klikk deretter på Få informasjon

Windows

• Høyreklikk på Dropbox-hovedmappen og klikk deretter på Egenskaper

Obs! Når du er på dropbox.com, kan du logge på, klikke på navnet ditt, klikke på Innstillinger, og deretter velge kontoen (hvis du har tilknyttet mer enn én).

Feilretting: Slett filer etter hvert som det er nødvendig, eller aktiver selektiv synkronisering.

Hvis du har bekreftet at både enheten og Dropbox-kontoen har nok ledig plass, går du videre til trinn 10.

1. Tøm Dropbox-hurtigbufferen. Feilretting: Slik tømmer du hurtigbufferen:
    • Dropbox benytter en skjult hurtigbuffer med filer i Dropboxen for økt effektivitet og nødstilfeller. Tømming av denne hurtigbufferen kan frigjøre plass på harddisken.
    1. Avslutt Dropbox ved å klikke på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen og deretter velge Avslutt.
    2. Følg disse instruksjonene nøye. Dropbox Business-brukere: Sørg for at du bruker fremgangsmåten under «Dropbox Business-brukere» når du leser artikkelen.
    3. Start Dropbox på nytt: På en Mac finner du Dropbox i programmer-mappen, på en PC finner du Dropbox i Programmer-menyen.
  2. Obs! Dette vil ikke påvirke eller fjerne filene i Dropbox-mappen.

Hvis filene dine ikke har synkronisert etter at du har tømt hurtigbufferen, går du videre til trinn 11.

3. Kontroller filbanenavnene.
    • Filer med følgende tegn i titlene er ikke kompatible med alle operativsystemer:
      • / (skråstrek)
      • \ (omvendt skråstrek)
    • Filer med følgende tegn i titlene er ikke kompatible med Windows:
      • < (mindre enn)
      • > (større enn)
      • : (kolon)
      • " (doble, hevede kommaer)
      • | (vertikal linje)
      • ? (spørsmålstegn)
      • * (asterisk)
    • Visse språkspesifikke tegn vil ikke fungere på enkelte operativsystemer.
    • Mac- og Windows-maskiner og Excel-regneark har bestemte tegngrenser for filnavn.
    • Dropbox gjør ikke forskjell på store og små bokstaver på hverken Windows eller Mac OS X. Når en fil skal lagres, bruker Dropbox en versjon av sti-/filnavnet som har små bokstaver. Med «İ» er det imidlertid ingen tilsvarende versjon med liten bokstav så disse filene kan ikke synkroniseres.
  4. Feilretting: Bruk verktøyet nedenfor for å søke etter ugyldige filnavn i Dropbox-kontoen din og gjøre endringer etter behov:

Hvis du har bekreftet at filene som mangler, ikke har ugyldige filnavn, går du videre til trinn 12.

5. Kontroller at antivirus- eller sikkerhetsprogramvare ikke er i konflikt med filsynkroniseringen.
    • Dropbox-skrivebordsklienten bruker mappen «.dropbox.cache» som en oppsamlingsplass for å kunne laste ned filer i små deler. Noen ganger vil antivirusprogrammer feilaktig melde at disse delvise filene er farlige, og setter dem kontinuerlig i karantene. Dropbox vil da fortsette å laste ned filen i et forsøk på å synkronisere den til enheten, noe som kan bruke ekstra plass.
  6. Feilretting: Sett Dropbox-hurtigbuffermappen på en ignorer-liste i sikkerhets-/antivirusprogramvaren. Du kan også midlertidig deaktivere denne programvaren. Når den er ferdig synkronisert, skal du ikke lenger se disse advarslene eller karantenemeldingene.

Obs! I motsetning til andre mapper i Dropbox, skal mappen «.dropbox.cache» ha en rød X på seg – denne mappen trenger ikke synkroniseres.

Hvis du har bekreftet at antivirus- eller sikkerhetsprogramvare ikke forstyrrer synkroniseringen, går du videre til trinn 13.

7. Kontroller at du ikke forsøker å synkronisere for mange filer.
    • Ytelsen til Dropbox-programmet kan avta hvis du har mer enn 300 000 filer. Dette er en myk grense som avhenger sterkt av maskinvaren til datamaskinen som kjører Dropbox-programmet. Noen kunder kan ha flere filer uten å få noen problemer. Som en fast regel, anbefaler vi ingen å ha mer enn 1 million filer på én enkelt datamaskin. Denne grensen gjelder antallet filer, ikke størrelsen på dem.
    • Obs! Dropbox-kontoer med et stort antall filer kan bruke lengre tid på å synkronisere. En forsinkelse i synkroniseringen eller en ekstra langvarig synkronisering er ikke nødvendigvis et tegn på et problem.
  8. Feilretting: Du kan bruke selektiv synkronisering til å velge enkelte filer som de eneste som skal synkroniseres med datamaskinen, mens du fortsatt har dem på dropbox.com og på andre datamaskiner.

Feilretting: Du kan hjelpe Dropbox med å synkronisere raskere, ved å justere båndbreddeinnstillingene dine.

Hvis du har prøvd alle feilrettingene i denne artikkelen, og fortsatt opplever at filene eller enhetene ikke synkroniseres, kan du ta kontakt med oss. (Velg Skrivebord-alternativet så billetten kommer til riktig sted.)