Dropbox står fast i synkroniseringsprosessen, vil ikke åpnes eller viser en feil

Noen ganger kan du se en feilmelding om filsynkroniseringen i Dropbox. Disse feilene kan vises på Dropbox-mappen på datamaskinen, eller de kan vises på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen. Velg noe nedenfor, i listen med feil, for å finne ut hva du må gjøre videre.

Noen merknader før du begynner

• Denne artikkelen omhandler bestemte synkroniseringsfeilmeldinger og hvordan du løser dem. Hvis du ikke ser en feilmelding, kan du i stedet prøve prøve listen med mer generelle feilsøkingstrinn.
  • Hvis Dropbox-appen ikke åpner seg, melder at du kjører en gammel versjon eller viser «OperationalError» eller «BrokenTempDirError», kan det være et problem med selve appen.

Avsnitt i denne artikkelen:

Det er et rødt varsel på Dropbox-ikonet

Ser du et rødt varsel på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen på datamaskinen din? Her er noen mulige grunner til det:

• Dropbox-kontoen din bruker mer plass enn du har. (For å sjekke om dette forårsaker synkroniseringsproblemet, klikker du på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen. Deretter klikker du på tannhjulet, så på Innstillinger og til sist på Konto.)
    • Slik fikser du dette problemet: Fjern noen filer fra Dropbox-kontoen din, eller oppgrader til Dropbox Plus eller Professional
    • Slik fikser du dette problemet: Hvis du allerede har en Plus- eller Professional-konto, sjekker du kontosiden for å forsikre deg om at abonnementet ditt ikke har blitt nedgradert. Hvis du er på et Dropbox Business-team, kan du spørre administratoren om å sjekke teamets kontostatus i administratorverktøyet.

«Mellomrom-konflikt»

Hvis du har to nesten identiske filnavn, ser du kanskje en «mellomrom-konflikt». En mellomrom-konflikt betyr at to filnavn er identiske, bortsett fra at det ene har et ekstra mellomrom på slutten av filnavnet.

Dropbox er forsiktig med å lagre filer: Hvis navnene på to filer er bare så vidt litt forskjellige, oppretter appen en kopi av filen i stedet for å erstatte den eksisterende versjonen. På kopien som sist ble endret, blir «mellomrom-konflikt» tilføyd på slutten av filnavnet.

• Slik fikser du dette problemet: Gi enten kopien av filen et mer unikt navn, eller sørg for at du unngår å endre navnet på filen med et ekstra mellomrom eller tegn neste gang du lagrer.

«Fil er i bruk»

Dropbox vil ikke synkronisere filer som er «låst» (eller i bruk) av et annet program. Når Dropbox hopper over filen, vil statusmeldingen i Dropbox-menyen (fra systemfeltet eller menylinjen) melde at filen er i bruk.

Programmer låser filer for å hindre at konflikter oppstår når filen åpnes fra ett eller flere steder. For eksempel vil Microsoft Office (Word, PowerPoint, Excel, osv…) vanligvis låse filene mens de er åpne.

• Slik fikser du dette problemet: Når du er ferdig med en fil, lagrer du den og lukker programmet du brukte. Dropbox vil da synkronisere filen med det samme.

«Dropbox vil snart stanse synkroniseringen siden oppdatering ikke er mulig»

Hvis prosessen DropboxUpdate.exe er deaktivert, vil du se feilmeldingen «Dropbox vil snart stanse synkroniseringen siden siden oppdatering ikke er mulig».

DropboxUpdate.exe er en hjelpeprosess som ser etter nye versjoner av Dropbox-appen. Den kjører under installasjonen av Dropbox-appen, og én gang hver time etter det. Hvis prosessen finner en ny versjon, vil den oppdatere appen automatisk.

Denne prosessen må finnes på alle datamaskiner der Dropbox er installert. Hvis du vil bruke Dropbox på datamaskinen, kan du ikke deaktivere denne prosessen.

Dropbox må ha tilgang til Internett for å fungere. Hvis hjelpeprosessen DropboxUpdate.exe ikke klarer å kontakte serverne våre for å se etter oppdateringer, vil Dropbox slutte å synkronisere og vil du se meldingen «Dropbox vil snart stanse synkroniseringen siden oppdatering ikke er mulig». Det er tre mulige måter å fikse dette på:

• Slik fikser du dette problemet: Hvis du har foretatt justeringer i brannmuren eller antivirusprogramvaren for å få Dropbox til å kjøre, kan du prøve å gjøre de samme justeringene for DropboxUpdate.exe.
  • Slik fikser du dette problemet: Last ned installeringsprogrammet til skrivebordsappen og installer programmet på nytt (Dropbox-appen oppdateres til nyeste versjon, men det vil ikke påvirke filene og mappene dine).
  • Slik fikser du dette problemet: Sjekk at DropboxUpdate.exe kan koble seg til Internett for å se etter oppdateringer.

«Tillatelser-feil»

Når du bruker skrivebordsprogrammet, kan du bli varslet om at Dropbox ikke var i stand til å synkronisere visse filer på grunn av «tillatelsesfeil».

Tillatelsene avgjør hvem (eller hvilke apper) som har tilgangstillatelse til filer på harddisken din. Hvis filrettighetene ikke tillater at Dropbox får tilgang til filene dine, kan ikke Dropbox synkroniseres.

Bruk menyen nedenfor til å vise instruksjoner, slik at du kan løse feil med filtillatelser på det operativsystemet du bruker.

Windows

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet.
  2. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Avslutt Dropbox.
  3. Trykk på Windows-tasten + R (samtidig).
  4. Skriv cmd og trykk på Enter-tasten for å åpne kommandolinjen.
  5. Kopier og lim inn de følgende linjene, én om gangen, i ledetekstvinduet. Trykk på Enter etter hver enkelt.
    • Hvis banen til Dropbox-mappen ikke er C:\Users\Brukernavnet\Dropbox, må du endre den første kommandoen så den peker til den faktiske banen. Har du eksempelvis Dropbox på D:\Dropbox, endrer du kommandoen til:
      icacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

• Uavhengig av hvor Dropbox-mappen din er plassert, vil andre kommandoer forbli uendret.
    • Vær oppmerksom på at denne operasjonen, avhengig av størrelsen på Dropbox-kontoen, kan bruke mer tid på å fullføre. Vent til C:\ dukker opp før du går videre til neste trinn.
      icacls "%HOMEPATH%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
      icacls "%APPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

1. Gå til Start-menyen og velg Programfiler.
  2. Velg Dropbox.

Mac

1. Klikk på Dropbox-ikonet på menylinjen.
  2. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Avslutt Dropbox.
  3. Åpne Terminal-programmet (under /Programmer/Verktøy/Terminal).
  4. Kopier og lim inn de følgende linjene, én om gangen, i terminalvinduet. Trykk på Enter etter hver enkelt.
    • Du vil bli bedt om å oppgi datamaskinens passord (ikke Dropbox-passordet) etter den første kommandoen. Passordfeltet i terminalvinduet vil forbli tomt mens du skriver inn passordet. Etter at du har skrevet det inn, trykker du på Enter-tasten.
    • Viktig: Vi går ut fra at Dropbox-mappen din ligger i standardbanen. Hvis du har lagt Dropbox-mappen på en egendefinert plassering, erstatter du alle ~/Dropbox med hele banen til Dropbox-mappen i anførselstegn. For eksempel, hvis du har Dropbox-mappen i banen /Volumer/AnnetSted/Dropbox, må du erstatte ~/Dropbox i følgende instruksjoner med /Volumer/AnnetSted/Dropbox.
    • Når terminalen dukker opp igjen, vil instruksjonen for den forespurte oppgaven være fullført, og terminalen er nå klar for neste kommando. Hvis noen av kommandoene returnerer en feil eller hvis du ikke har fått svar etter en time, kan du forsøke å starte datamaskinen på nytt og gjenta disse trinnene.
    • sudo chflags -R nouchg ~/Dropbox ~/.dropbox ~/.dropbox-master
      sudo chown "$USER" "$HOME"
      sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
      sudo chmod -RN ~/.dropbox ~/Dropbox
      chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

1. Start Dropbox på nytt ved å dobbeltklikke på Dropbox-ikonet i Programmer-mappen.

Linux

1. Høyreklikk på Dropbox på menylinjen, og velg deretter Avslutt.
  2. Åpne et terminalvindu og kopier og lim inn følgende kommando i terminalen:
    • Viktig: I kommandoene nedenfor går vi ut fra at Dropbox-mappen din ligger i standardbanen. Hvis du har plassert Dropbox-mappen på en egendefinert plassering, erstatter du alle forekomster av ~/Dropbox med hele banen til Dropbox-mappen i anførselstegn. Eksempel: Hvis du har Dropbox-mappen i banen /Volumer/AnnetSted/Dropbox, må du erstatte ~/Dropbox i følgende kommandolinjer med https://www.dropbox.com/Volumer/AnnetSted/Dropbox.
    • Når terminalen dukker opp igjen, vil instruksjonen for den forespurte oppgaven være fullført, og terminalen er nå klar for neste kommando. Hvis noen av kommandoene returnerer en feil eller hvis du ikke har fått svar etter en time, kan du forsøke å starte datamaskinen på nytt og gjenta disse trinnene.
      sudo chown "$USER" "$HOME"
      sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
      sudo chattr -R -i ~/Dropbox
      sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

1. Start Dropbox på nytt ved å gå til Internett-menyen under Programmer.

«Ingen tillatelse» eller «Avvist av server»

Hvis du ser meldingen «Ingen tillatelse» eller «Avvist av server», kan du først prøve å logge ut av Dropbox-kontoen din i Dropbox-skrivebordsappen, for deretter å logge deg inn igjen. Hvis dette ikke løser problemet, kan det hende innstillingene dine er beskyttet eller utilgjengelige på grunn av et problem med tillatelser. Hvis dette er tilfelle, kan du fjerne innstillingene med en administratorkonto.

Bruk menyen nedenfor til å vise instruksjonene for operativsystemet du bruker.

Windows

1. Lukk Dropbox ved å klikke på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet, klikke på tannhjul-ikonet i panelet med varsler og velge Avslutt Dropbox fra menyen.
  2. Trykk på Windows-tasten + R (samtidig), og skriv deretter cmd og trykk på Enter-tasten for å åpne kommandolinjen.
  3. Kopier og lim inn følgende linjer i kommandolinjen, én av gangen, og trykk på Enter-tasten etter hver enkelt. Sørg for at du kopierer og limer inn disse kommandoene (ikke skriv dem for hånd), siden det kan føre til problemer hvis du skriver dem inn feil. Du kan bare lime dem inn ved å høyreklikke og velge Lim inn.
    icacls "%HOMEPATH%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
    icacls "%APPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
    icacls "%LOCALAPPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":F /T
    icacls "%PROGRAMFILES%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":F /T

4. Hvis banen til Dropbox-mappen ikke er C:\Users\Brukernavnet\Dropbox, må du endre den første kommandoen så den peker til denne banen. Har du eksempelvis har Dropbox i D:\Dropbox, skal kommandoen se slik ut:
    icacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

5. De andre kommandoene skal forbli uendret. Vær oppmerksom på at, avhengig av størrelsen på Dropbox-kontoen, kan denne operasjonen ta litt tid å fullføre, så vent på at C:\ dukker opp igjen.
  6. Start Dropbox på nytt ved å gå til Start-menyen og velg Programfiler etterfulgt av Dropbox.

Obs! Hvis du ikke ser et Dropbox-alternativ under Programfiler, må du starte Dropbox ved å skrive %APPDATA%\Dropbox i Windows Utforsker-vinduet og dobbeltklikke på Dropbox.exe

Mac

1. Lukk Dropbox ved å klikke på Dropbox-ikonet i menylinjen, klikke på tannhjul-ikonet og velge Avslutt Dropbox fra menyen som dukker opp.
  2. Åpne Terminal-programmet (som du finner /Programmer/Verktøy/Terminal).
  3. Kopier og lim inn følgende linjer i terminalvinduet, én av gangen, og trykk på Enter-tasten etter hver enkelt.
    • Ikke skriv inn kommandoer for hånd.
    • Du vil bli bedt om brukerpassordet til datamaskinen (ikke Dropbox-passordet) etter at du har lagt inn den første kommandoen. Husk at passordfeltet i terminalen vil forbli tomt mens du skriver passordet. Etter at du har skrevet det, trykker du på Enter-tasten.
    • Viktig: Vi går ut fra at Dropbox-mappen din ligger i standardbanen. Hvis du har lagt Dropbox-mappen i en annen, egendefinert bane, erstatter du alle ~/Dropbox med hele banen til Dropbox-mappen i anførselstegn. Hvis du f.eks. har Dropbox-mappen i banen /Volumes/AnnetSted/Dropbox, må du erstatte ~/Dropbox i følgende instruksjoner med «https://www.dropbox.com/Volumes/AnnetSted/Dropbox».
      sudo chflags -R nouchg ~/Dropbox ~/.dropbox
      sudo chown "$USER" "$HOME"
      sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
      sudo chmod -RN ~/.dropbox ~/Dropbox
      chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

4. Start Dropbox på nytt. Dropbox er lokalisert i Programmer-mappen.

Linux

1. Lukk Dropbox ved å høyreklikke på Dropbox-menyen i menylinjen og velge Avslutt
  2. Åpne et terminalvindu og kopier og lim inn følgende linje i terminalen (nøyaktig som skrevet nedenfor):
    sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chattr -R -i ~/Dropbox
    sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

3. Hvis banen til Dropbox-mappen ikke er ~/Dropbox, må du endre alle kommandoene ovenfor så de peker til riktig sted.
  4. Start Dropbox på nytt ved å gå til Internett-menyen under Programmer.