Dropbox står fast i synkroniseringsprosessen, vil ikke åpne eller melder om feil

Hvis du opplever noe av følgende med skrivebordsinstallasjonen, kan Dropbox-installasjonen være utilgjengelig eller ødelagt:

• Dropbox lukkes så snart den åpnes.
  • Dropbox åpnes ikke, og det meldes om feil. (Hvis feilmeldingen er «OperationalError» eller «BrokenTempDirError», må du fikse tillatelsene til % TEMP%-mappen.)
  • Dropbox synkroniseres ikke, og det meldes at du kjører en gammel versjon av programmet.
  • Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet/menylinjen synkroniserer uendelig (angitt av snurrende piler på et blått ikon), men det er ikke noen fremgang.
  • I status for synkroniseringen i Dropbox-menyen står det «Ingen tillatelse» eller «Avvist av server».
  • Dropbox-hurtigmenyen mangler.
  • Ikonene for synkronisering kommer ikke fram sånn som de skal.

Hvis Dropbox ser ut til å bli stående fast under synkroniseringsprosessen i lang tid og det ikke vises noen synkroniseringshastighet i statusen, sikrer du først at antivirusprogrammet eller systemoptimaliseringsprogrammet ikke er i konflikt med Dropbox-programmet. Dette er et kjent problem med antivirusprogrammer som f.eks.:

Dersom dette skjer med deg, bør du vurdere å legge til Dropbox i programmets hviteliste eller prøve å deaktivere antivirusprogrammet og starte Dropbox-programmet på nytt.

TuneUp Utilities (Windows) er også kjent for å optimalisere datamaskinen din ved å avinstallere Dropbox. Dersom du kjører TuneUp, kan du prøve å deaktivere programmet og deretter installere Dropbox-programmet på nytt. Du kan rapportere problemet med TuneUp ved hjelp av deres skjema på Internett .

Dersom du ikke kjører noe antivirusprogram eller er sikker på at det ikke forstyrrer Dropbox, kan Dropbox-innstillingene være utilgjengelige. Hvis innstillingene er skadet, kan de tilbakestilles ved å koble fra og deretter koble sammen Dropbox-kontoen og datamaskinen igjen. Ingen grunn til bekymring, filene i Dropbox-mappen forblir urørte.

Har du ikke funnet svar enda? Spør ekspertene i nettsamfunnet!

Dropbox-fora

Finn ut mer

Hvis det å koble fra kontoen for deretter å koble til den igjen ikke løser problemet, kan det hende innstillingene dine er beskyttet eller utilgjengelige på grunn av et problem med tillatelser. Hvis dette er tilfelle, kan du fjerne innstillingene for hånd med en administratorkonto. Gjør følgende:

Linux

På Linux

1. Lukk Dropbox ved å høyreklikke på Dropbox-menyen i menylinjen og velge Avslutt
  2. Åpne et terminalvindu og kopier og lim inn følgende linje i terminalen (nøyaktig som skrevet nedenfor):
    sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chattr -R -i ~/Dropbox
    sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

Hvis banen til Dropbox-mappen ikke er ~/Dropbox, må du endre alle kommandoene ovenfor så de peker til riktig sted.
  3. Start Dropbox på nytt ved å gå til Internett-menyen under Programmer.

Macintosh

På Mac OS X

1. Lukk Dropbox ved å klikke på Dropbox-ikonet i menylinjen, klikke på tannhjul-ikonet og velge Avslutt Dropbox fra menyen som dukker opp.
  2. Åpne Terminal-programmet (som du finner /Programmer/Verktøy/Terminal).
  3. Kopier og lim inn følgende linjer i terminalvinduet, én av gangen, og trykk på Enter-tasten etter hver enkelt.
    • Ikke skriv inn kommandoer for hånd.
    • Du vil bli bedt om brukerpassordet til datamaskinen (ikke Dropbox-passordet) etter at du har lagt inn den første kommandoen. Husk at passordfeltet i terminalen vil forbli tomt mens du skriver passordet. Etter at du har skrevet det, trykker du på Enter-tasten.
    • Viktig: Vi går ut fra at Dropbox-mappen din ligger i standardbanen. Hvis du har lagt Dropbox-mappen i en annen, egendefinert bane, erstatter du alle ~/Dropbox med hele banen til Dropbox-mappen i anførselstegn. Hvis du f.eks. har Dropbox-mappen i banen /Volumes/AnnetSted/Dropbox, må du erstatte ~/Dropbox i følgende instruksjoner med «https://www.dropbox.com/Volumes/AnnetSted/Dropbox».
  4. sudo chflags -R nouchg ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chmod -RN ~/.dropbox ~/Dropbox
    chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

5. Start Dropbox på nytt. Dropbox er lokalisert i Programmer-mappen.

Vista/Win7/Win8/Win10

I Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8

1. Lukk Dropbox ved å klikke på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet, klikke på tannhjul-ikonet i panelet med varsler og velge Avslutt Dropbox fra menyen.
  2. Trykk på Windows-tasten + R (samtidig), og skriv deretter cmd og trykk på Enter-tasten for å åpne kommandolinjen.
  3. Kopier og lim inn følgende linjer i kommandolinjen, én av gangen, og trykk på Enter-tasten etter hver enkelt. Sørg for at du kopierer og limer inn disse kommandoene (ikke skriv dem for hånd), siden det kan føre til skade å skrive dem inn feil. Du kan bare lime dem inn ved å høyreklikke og velge Lim inn.
    icacls "%HOMEPATH%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
    icacls "%APPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
    icacls "%LOCALAPPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":F /T
    icacls "%PROGRAMFILES%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":F /T

Hvis banen til Dropbox-mappen ikke er C:\Users\Brukernavnet\Dropbox, må du endre den første kommandoen så den peker til den. Har du eksempelvis Dropboxen i D:\Dropbox, skal kommandoen se slik ut:
    icacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

De andre kommandoene skal forbli uendret. Vær oppmerksom på at, avhengig av størrelsen på Dropbox-kontoen, kan denne operasjonen ta litt tid å fullføre, så vent på at C:\ dukker opp igjen.
  4. Start Dropbox på nytt ved å gå til Start-menyen og velg Programfiler etterfulgt av Dropbox.

• Obs! Hvis du ikke ser et Dropbox-alternativ under Programfiler, må du starte Dropbox ved å skrive %APPDATA%\Dropbox i Windows Utforsker-vinduet og dobbeltklikke på Dropbox.exe