{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Je Dropbox-map verplaatsen naar een nieuwe locatie

Je kunt je Dropbox-map met de Dropbox-desktopapp verplaatsen naar elke gewenste locatie op je harde schijf of een externe harde schijf.

Voordat je begint

• Gebruik dezelfde harde schijf: Als je de map gaat verplaatsen, raden we je aan een locatie te kiezen op dezelfde harde schijf als je besturingssysteem. Dropbox werkt niet goed als de Dropbox-map niet meer toegankelijk is. Dit kan gebeuren als de map op een externe schijf staat die wordt losgekoppeld.
  • Vermijd netwerkbestandssystemen: Dropbox is niet compatibel met netwerkbestandssystemen, aangezien deze geen berichten verzenden wanneer bestanden worden gewijzigd. Wanneer Dropbox voor het eerst start, worden bestanden in detail gescand. Wijzigingen worden gedetecteerd en vervolgens gesynchroniseerd. Maar Dropbox wacht meestal op updates van bestanden en deze worden alleen door fysiek aangesloten stations verzonden.
  • Vermijd niet-standaardbestandssystemen: Wanneer de Dropbox-map wordt verplaatst naar een schijf met een niet-standaardbestandssysteem voor het besturingssysteem, kan er onverwacht gedrag optreden. Deze bestanden kunnen beperkingen hebben waarover Dropbox geen controle heeft, bijvoorbeeld beperkingen met betrekking tot bestandsgrootte en -type.
  • Problemen met externe schijven: Als je de Dropbox-map naar een externe schijf verplaatst, moet de Dropbox-map beschikbaar zijn wanneer je computer wordt opgestart en voordat de Dropbox-desktopapp start. Als de Dropbox-desktopapp wordt gestart voordat een dergelijke schijf wordt gekoppeld en door je computer wordt herkend, zie je een foutmelding. Je krijgt de mogelijkheid om je Dropbox-account opnieuw te koppelen of af te sluiten als Dropbox je Dropbox-map niet kan vinden.
    • Als de externe schijf wordt losgekoppeld van de computer terwijl Dropbox actief is, is er een kleine (maar reële) kans dat de app bestanden wist voordat duidelijk wordt dat de hele schijf is verwijderd.
  • Verwisselbare media: SD-kaarten en alle apparaten die als verwisselbare media worden gezien door je besturingssysteem, zijn geen ondersteunde locaties voor de Dropbox-map. Dropbox werkt het beste wanneer het staat op de interne harde schijf van de computer of op een fysiek aangesloten externe harde schijf. Dropbox kan alleen ondersteuning bieden wanneer de map wordt gehost op de interne hoofdschijf van je computer.

Houd hier rekening mee bij het kiezen van een nieuwe locatie voor Dropbox. Raadpleeg informatiebronnen voor je besturingssysteem als je nog vragen hebt.

De Dropbox-map verplaatsen

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  2. Klik op Voorkeuren (Linux) of het tandwielpictogram (macOS en Windows)
  3. Klik op Synchroniseren (in macOS moet je eerste klikken op Voorkeuren…).
  4. Klik op Verplaatsen… (Linux en Windows) of op Dropbox-locatie (macOS).
  5. Selecteer de nieuwe locatie voor je Dropbox-map.
  6. Laat Dropbox de map en de inhoud ervan naar de nieuwe locatie verplaatsen.

Als je een persoonlijke en zakelijke Dropbox hebt gekoppeld, worden beide Dropbox-accounts weergegeven. Selecteer het juiste tabblad voordat je de Dropbox-map verplaatst.

Je Dropbox-map behoudt dezelfde naam. De naam kan niet worden gewijzigd met de functie Verplaatsen. Dropbox synchroniseert je Dropbox-map niet als je de map handmatig hebt hernoemd of verplaatst via je besturingssysteem. Als Dropbox je Dropbox-map kwijtraakt, wordt geprobeerd de map volledig opnieuw te synchroniseren op de laatst bekende locatie.

macOS: De Dropbox-map handmatig terugzetten op de standaardlocatie

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  2. Klik op het tandwielpictogram.
  3. Klik op Voorkeuren…
  4. Klik op Synchronisatie.
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu naast de Dropbox-locatie.
  6. Selecteer Andere...
  7. Open de lijst Programma's.
  8. Klik op het vervolgkeuzemenu van Programma's en selecteer je harde schijf.
  9. Open de map Gebruikers.
  10. Selecteer de gebruikersnaam van je computer (meestal staat er een huispictogram naast).
  11. Klik op Selecteer.
  12. Bevestig je keuze door te klikken op Verplaats.

Ik kan de Dropbox-map niet verplaatsen naar een nieuwe locatie. Wat moet ik doen?

Als je je Dropbox-map verplaatst naar een nieuwe locatie, zie je in de volgende gevallen foutmeldingen:

De nieuwe locatie staat op een verwisselbaar medium

Als je de Dropbox-map verplaatst en de geselecteerde bestemming op een verwisselbaar medium (zoals een USB-stick of geheugenkaart) staat, kan Dropbox de Dropbox-map mogelijk niet maken.

We raden je dringend een locatie op een interne schijf te kiezen. Als de Dropbox-map op een verwisselbaar medium staat en dit later niet meer beschikbaar is, kan dat tot problemen leiden, waaronder:

• Onbedoeld verwijderde bestanden
  • Slechte synchronisatieprestaties
  • Problemen met uitgebreide kenmerken
  • Incompatibele bestandssystemen

Er zijn bestanden of mappen in gebruik

Dropbox kan sommige bestanden niet verplaatsen naar een andere locatie als ze worden gebruikt door andere toepassingen. Sluit de toepassingen die bestanden uit je Dropbox-map gebruiken, voordat je probeert de Dropbox-map op een nieuwe locatie te maken.

De harde schijf of de bestemming van de Dropbox-map heeft onvoldoende opslagruimte

Als je de Dropbox-map niet kunt verplaatsen naar een nieuwe locatie, is het mogelijk dat de externe schijf niet voldoende opslagruimte heeft voor alle gegevens die zijn opgeslagen in je Dropbox-map. Bekijk hoeveel opslagruimte je hebt op je harde schijf om te zien of dit bij jou het geval is. Als je harde schijf onvoldoende opslagruimte heeft, moet je ruimte vrijmaken om het materiaal in je Dropbox-map te verplaatsen naar de nieuwe locatie.

Je maakt gebruik van symbolische links of verwijzingsbestanden

We raden dringend af verwijzingsbestanden (symbolische links, koppelingspunten of netwerkmappen) te gebruiken in de Dropbox-map. Verwijzingsbestanden leiden niet alleen tot problemen met het maken van een Dropbox-map op een nieuwe locatie, maar ook tot hoog CPU-gebruik, slechte synchronisatieprestaties, problemen met machtigingen en onjuiste meting van de gebruikte opslagruimte.

Je hebt onjuiste mapmachtigingen

Als je de Dropbox-map niet kunt verplaatsen naar een nieuwe locatie, kan er sprake zijn van onjuiste machtigingen. Dit is mogelijk in de volgende gevallen:

• De mappen in je Dropbox hebben niet de juiste machtigingen.
  • De bestemming waar je je Dropbox-map naartoe wilt verplaatsen, heeft niet de juiste machtigingen.

Volg in zulke gevallen de onderstaande stappen om problemen met bestandsmachtigingen op te lossen: Lukt het ook met deze stappen niet, neem dan contact op met de maker van de software die je op je computer of externe schijf gebruikt voor een oplossing van het probleem.

Klik hieronder op je besturingssysteem voor instructies:

Linux

1. Klik met de rechtermuisknop op het Dropbox-menu in de menubalk en selecteer Afsluiten om Dropbox af te sluiten.
  2. Open een terminalvenster en kopieer en plak de volgende regel in de terminal (precies zoals die hieronder wordt weergegeven):
  3. sudo chown "$USER" "$HOME"

sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox

sudo chattr -R -i ~/Dropbox

sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

4. Als je Dropbox-map niet ~/Dropbox is, wijzig je alle bovenstaande opdrachten om ervoor te zorgen dat ze het juiste pad bevatten.
  5. Start Dropbox opnieuw in het menu Internet onder Toepassingen.

Mac

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk, klik vervolgens op het tandwielpictogram en selecteer ten slotte Dropbox afsluiten in het pop-upmenu om Dropbox af te sluiten.
  2. Open de Terminal-app (in /Programma's/Hulpprogramma's/Terminal).
  3. Kopieer en plak de volgende regels één voor één in de terminal en druk na elke regel op Return.
    • Voer deze opdrachten niet handmatig in maar kopieer en plak ze. Je kunt je computer beschadigen als je de opdracht verkeerd invoert.
  4. Nadat je de eerste opdracht hebt ingevoerd, wordt je gevraagd het gebruikerswachtwoord voor je computer op te geven (niet het wachtwoord voor Dropbox). Het wachtwoordvak in de terminal blijft leeg wanneer je het wachtwoord typt. Nadat je het wachtwoord hebt ingevoerd, druk je op Return.
  5. sudo chflags -R nouchg ~/Dropbox ~/.dropbox ~/.dropbox-master

sudo chown "$USER" "$HOME"

sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox

sudo chmod -RN ~/.dropbox ~/Dropbox

chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

6. Als de locatie van je Dropbox-map niet ~/Dropbox is, wijzig je alle bovenstaande opdrachten, zodat ze het pad naar de juiste locatie bevatten.
  7. Start Dropbox opnieuw. Je vindt Dropbox in de map Programma's.

Opmerking: wanneer je opdrachten wilt bewerken zodat deze naar de juiste locatie wijzen, bewerk je het pad van de Dropbox-map zodat dit overeenkomt met de hostinfo-directory.

• Als de map niet in /Gebruikers/GEBRUIKERSNAAM/Dropbox​ staat, vervang je ~/Dropbox​ door de volledige locatie in de hostinfo van die specifieke computer.
  • Als het Dropbox-pad bijvoorbeeld /Volumes/MyDrive/Dropbox (Team) is, moeten alle instanties van ~/Dropbox worden vervangen door /Volumes/MyDrive/Dropbox (Team)

Windows

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak, klik vervolgens op het tandwielpictogram in het pop-upvenster en selecteer ten slotte Dropbox afsluiten in het menu om Dropbox af te sluiten.
  2. Druk (tegelijk) op de Windows-toets + R, typ vervolgens cmd en druk op Enter om de opdrachtprompt te openen.
  3. Kopieer en plak de volgende regels één voor één in de opdrachtprompt en druk na elke regel op Enter.
    • Voer deze opdrachten niet handmatig in maar kopieer en plak ze. Je kunt je computer beschadigen als je de opdracht verkeerd invoert.
    • Klik met de rechtermuisknop en selecteer Plakken om de opdracht te plakken.
  4. icacls "%HOMEPATH%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

icacls "%APPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

5. Als de locatie van de Dropbox-map niet het pad C:\Gebruikers\JouwGebruikersnaam\Dropbox is, wijzig je de eerste opdracht, zodat die het juiste pad bevat. Als het pad van je Dropbox bijvoorbeeld D:\Dropbox is, moet de opdracht er als volgt uitzien:
  6. icacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

7. Verander de andere opdrachten niet. Afhankelijk van hoe groot je Dropbox is, kan deze bewerking even duren. Wacht dus tot de prompt C:\ opnieuw wordt weergegeven.
  8. Open het menu Start en selecteer achtereenvolgens Alle programma's en Dropbox om Dropbox opnieuw te starten.