De Dropbox-desktopmap verplaatsen naar een nieuwe locatie

Je kunt je Dropbox-map met de Dropbox-desktopapp verplaatsen naar elke gewenste locatie op je harde schijf of een externe harde schijf.

Als je de map gaat verplaatsen, raden we je aan een locatie te kiezen op dezelfde harde schijf als je besturingssysteem. Dropbox werkt niet goed als de Dropbox-map niet meer toegankelijk is. Dit kan gebeuren als de map op een externe schijf staat die wordt losgekoppeld.

Opmerking: Je kunt je Dropbox-map ook terugzetten naar de standaardlocatie. Scrol naar het einde van dit artikel voor meer informatie.

Netwerk- of niet-standaardbestandssystemen

• Dropbox is niet compatibel met netwerkbestandssystemen.
  • Netwerkbestandssystemen verzenden geen berichten wanneer bestanden worden gewijzigd. Wanneer Dropbox voor het eerst start, worden bestanden in detail gescand. Wijzigingen worden gedetecteerd en vervolgens gesynchroniseerd. Maar Dropbox wacht meestal op updates van bestanden en deze worden alleen door fysiek aangesloten stations verzonden.
  • Wanneer de Dropbox-map wordt verplaatst naar een schijf met een niet-standaardbestandssysteem voor het besturingssysteem, kan er onverwacht gedrag optreden.
  • Deze bestanden kunnen beperkingen hebben waarover Dropbox geen controle heeft, bijvoorbeeld beperkingen met betrekking tot bestandsgrootte en -type.

Houd hier rekening mee bij het kiezen van een nieuwe locatie voor Dropbox. Raadpleeg informatiebronnen voor je besturingssysteem als je nog vragen hebt.

Linux

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.

2. Klik op Voorkeuren.
  3. Klik op Account.
  4. Klik op Verplaatsen…
  5. Selecteer de nieuwe locatie voor je Dropbox-map.
  6. Laat Dropbox de map en de inhoud ervan naar de nieuwe locatie verplaatsen.

Macintosh

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.

2. Klik op het tandwielpictogram.
  3. Klik op Voorkeuren…
  4. Klik op Account.
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu Dropbox-locatie.
  6. Kies een nieuwe locatie voor je Dropbox.
  7. Laat Dropbox de map en de inhoud ervan naar de nieuwe locatie verplaatsen.

Gebruikers van Dropbox Business: Als je een persoonlijke en zakelijke Dropbox hebt gekoppeld, worden beide Dropbox-accounts hier weergegeven. Selecteer de juiste schakeloptie voordat je de Dropbox-map verplaatst.

Vista/Win7/Win8/Win10

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.

2. Klik op het tandwielpictogram.
  3. Klik op Voorkeuren…
  4. Klik op Account.
  5. Klik op Verplaatsen…
  6. Selecteer de nieuwe locatie voor je Dropbox-map.
  7. Laat Dropbox de map en de inhoud ervan naar de nieuwe locatie verplaatsen.

Gebruikers van Dropbox Business: Als je een persoonlijke en zakelijke Dropbox hebt gekoppeld, worden beide Dropbox-accounts hier weergegeven. Selecteer het juiste tabblad voordat je de Dropbox-map verplaatst.

Opmerking over naamswijziging: Je Dropbox-map behoudt dezelfde naam. De naam kan niet worden gewijzigd met de functie Verplaatsen. Dropbox synchroniseert je Dropbox-map niet als je de map handmatig hebt hernoemd of verplaatst via je besturingssysteem. Als Dropbox je Dropbox-map kwijtraakt, wordt geprobeerd de map volledig opnieuw te synchroniseren op de laatste bekende locatie.

De Dropbox-map handmatig terugzetten naar de standaardlocatie op een Mac

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  2. Klik op het tandwielpictogram.
  3. Klik op Voorkeuren…
  4. Open het tabblad Account.
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu naast de Dropbox-locatie.
  6. Selecteer Andere...
  7. Open de lijst Programma's.
  8. Klik op het vervolgkeuzemenu van Programma's en selecteer je harde schijf.
  9. Open de map Gebruikers.
  10. Selecteer de gebruikersnaam van je computer (meestal staat er een huispictogram naast).
  11. Klik op Selecteer.
  12. Bevestig je keuze door te klikken op Verplaats.
Dropbox verplaatsen naar de standaardlocatie

Meer informatie

Ga voorzichtig te werk als je je Dropbox-map op een externe schijf wilt zetten:

• De Dropbox-map moet beschikbaar zijn wanneer je computer wordt opgestart en voordat de Dropbox-desktopapp wordt gestart. Bij sommige USB-stations duurt het bijvoorbeeld enige tijd voordat ze worden herkend door de computer. De Dropbox-desktopapp zou kunnen worden gestart voordat het USB-station gereed is en daardoor in de war raken. Je krijgt een foutmelding en je wordt gevraagd je Dropbox-account opnieuw te koppelen of af te sluiten als Dropbox je Dropbox-map niet kan vinden.
  • Als de externe schijf wordt losgekoppeld van de computer terwijl Dropbox actief is, is er een kleine kans dat de app bestanden wist voordat duidelijk wordt dat de hele schijf is verwijderd. Wees dus heel voorzichtig als je een externe schijf gebruikt voor je Dropbox-map.