{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Machtigingen voor gedeelde mappen wijzigen

Als je een map met iemand deelt, kun je bepalen welke machtigingen die persoon heeft voor je map.

Secties in dit artikel:

Machtigingen voor gedeelde bestanden en mappen wijzigen

Gedeelde mappen

Je kunt leden van je gedeelde map verschillende machtigingen geven:

• Redacteur: Alle leden die je deze machtiging geeft, kunnen bestanden in die map toevoegen, bewerken of verwijderen.
  • Lezer: Alle leden die je deze machtiging geeft, kunnen bestanden in de gedeelde map bekijken en er opmerkingen aan toevoegen, maar geen bestanden toevoegen, bewerken of verwijderen.
  • Eigenaar: Slechts één lid kan eigenaar zijn van een map. De maker van een gedeelde map is automatisch de eigenaar, tenzij die persoon iemand anders instelt als eigenaar.

Gedeelde bestanden

Leden van gedeelde bestanden kunnen bestanden alleen weergeven. Je kunt geen bewerkingsmachtigingen geven aan leden van een gedeeld bestand.

Machtigingen instellen op dropbox.com

Als je de eigenaar of redacteur bent van een gedeelde map, kun je machtigingen voor de map wijzigen. Als je de eigenaar bent van een gedeeld bestand, kun je mensen toevoegen aan dat bestand of eruit verwijderen.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Ga naar het gedeelde bestand of de gedeelde map.
  4. Wijs het bestand of de map aan en klik op Delen.
  5. Klik op de vervolgkeuzelijst naast de naam van een lid en selecteer Kan bewerken, Kan weergeven of Verwijderen.
    • Als je machtigingen wijzigt voor een gedeeld bestand, heb je alleen de mogelijkheid een lid te verwijderen.

Machtigingen instellen op je computer

1. Open de Dropbox-map op je computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop of klik met Command ingedrukt op de gedeelde map.
  3. Selecteer Delen…
  4. Klik op de vervolgkeuzelijst naast de naam van een lid en selecteer Kan bewerken, Kan weergeven of Verwijderen.
    • Als je machtigingen wijzigt voor een gedeeld bestand, heb je alleen de mogelijkheid een lid te verwijderen.
  5. Klik op Delen.

Machtigingen instellen op je telefoon of tablet

1. Open de Dropbox-app.
  2. Zoek de map die je wilt delen.
    • Op Android-apparaten: tik op de pijl-omlaag.
    • In iOS: tik op  (het pictogram met de drie puntjes) of tik op # leden onder de naam van de gedeelde map.
  3. Tik op Delen.
  4. Klik op de vervolgkeuzelijst naast de naam van een lid en selecteer Kan bewerken, Kan weergeven of Verwijderen.
  5. Als je machtigingen wijzigt voor een gedeeld bestand, heb je alleen de mogelijkheid een lid te verwijderen.
  6. Tik op Verzenden.

Instellen wie mensen kan uitnodigen voor een gedeelde map

Als eigenaar van een gedeelde map kun je verhinderen dat redacteuren van de map anderen uitnodigen.

Meer informatie over rollen in gedeelde mappen

Op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Ga of zoek naar de gewenste gedeelde map.
  4. Klik op Delen en selecteer Mapinstellingen.
  5. Selecteer je voorkeuren voor de instelling Beheer: Wie kan toegang tot deze map beheren?
  6. Klik op Opslaan.

Op je computer

1. Open de Dropbox-map op je computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop of klik met Command ingedrukt op de gedeelde map.
  3. Selecteer Delen…
  4. Klik op Mapinstellingen…
  5. Selecteer je voorkeuren voor de instelling Wie kan het lidmaatschap van deze map beheren?
  6. Klik op Instellingen opslaan.

Machtigingen instellen op je telefoon of tablet

1. Open de Dropbox-app.
  2. Zoek de map die je wilt delen.
    • Op Android-apparaten: tik op de pijl-omlaag.
    • In iOS: tik op  (het pictogram met de drie puntjes) of klik op # leden onder de naam van de gedeelde map.
  3. Tik op Beheer.
  4. Selecteer je voorkeuren voor Wie kan toegang beheren?

De naam van een gedeelde map wijzigen

Je kunt de naam van een gedeelde map wijzigen of de map verplaatsen in de Dropbox-desktopapp of op dropbox.com. Het wijzigen van de naam of het verplaatsen van een gedeelde map in de desktopapp werkt precies hetzelfde als bij een map op je harde schijf. Als je de naam van een gedeelde map wijzigt of een gedeelde map verplaatst, blijft de map gedeeld.

Als je een gedeelde map verplaatst of de naam ervan wijzigt, wordt deze wijziging niet doorgevoerd in de Dropbox-accounts van andere leden van de gedeelde map. Zo ga je verwarring uit de weg bij leden van je gedeelde map. Gebruikers willen namelijk niet dat hun mappen anders worden ingedeeld of een andere naam krijgen zonder hun medeweten. Raadpleeg de onderstaande instructies voor het wijzigen van de naam van een gedeelde map voor alle leden.

De naam van een gedeelde map wijzigen voor alle leden

Als je de naam van een gedeelde map wilt wijzigen voor alle leden, moet je de map delen als nieuwe gedeelde map. Wanneer je in eerste instantie een map deelt, is de naam van de map hetzelfde voor alle leden.

Je kunt de naam van een gedeelde map als volgt wijzigen:

1. Delen van de map opheffen
  2. Wijzig de naam van de map.
  3. Deel de map met de gewijzigde naam opnieuw.

Leden van een Dropbox Business-team: de toegang tot gedeelde links beperken voor leden van je team

Leden van een Dropbox Business-team kunnen instellen of teamleden bestanden kunnen delen met mensen die niet in het team zitten. Je kunt deze instelling wijzigen voor specifieke mappen:

Op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Ga of zoek naar de gewenste gedeelde map.
  4. Klik op Delen.
  5. Klik op Instellingen voor link in de pop-up.
  6. Klik op Alleen leden van [teamnaam] naast Toestaan dat links worden gedeeld met mensen buiten deze map?
  7. Klik op Instellingen opslaan.

Op je computer

1. Open de Dropbox-map op je computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop of klik met Command ingedrukt op de gedeelde map.
  3. Selecteer Delen…
  4. Klik op Mapinstellingen…
  5. Selecteer je voorkeuren voor de instelling Toestaan dat links worden gedeeld met mensen buiten deze map?
  6. Klik op Instellingen opslaan.

Rollen en machtigingen voor leden van een gedeelde map

Leden van een gedeelde map hebben drie mogelijke rollen: lezer, redacteur of eigenaar.

Eigenaar

Redacteur

Lezer

Acties voor bestanden

Inhoud van de map weergeven

Leden van de gedeelde map en hun rol bekijken

Opmerkingen toevoegen aan bestanden in de map

*

Inhoud van de map bewerken

Acties van leden

Leden uitnodigen en verwijderen

*

De rol van andere leden wijzigen

*

Uitnodigingen intrekken en leden opnieuw uitnodigen

*

E-mailberichten naar leden verzenden

Andere leden eigenaar maken

De map verlaten

Bepalen wie kan worden uitgenodigd voor de map

Bepalen wie het lidmaatschap van de map kan beheren

Gedeelde mappen verplaatsen naar teammappen

Acties voor mappen

Delen van de map opheffen

Opmerking: De * (asterisk) geeft aan dat dit de standaardinstelling is voor gedeelde mappen. De eigenaar van een gedeelde map kan deze instelling wijzigen.