Hoe kan ik de toegang tot een gedeelde link beperken?

Dropbox Business

De toegang tot gedeelde links beperken tot leden van je team

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de naam van het bestand of de map aan en klik op de knop Delen die wordt weergegeven.
  3. Klik op Instellingen voor link in de pop-up.
  4. Klik op Alleen mensen met het wachtwoord.
    • Opmerking: als je wisselt tussen de opties voor Wie kan dit weergeven? verwijder je de bestaande wachtwoorden.
  5. Stel een wachtwoord in.
  6. Klik op Instellingen opslaan.
  7. Klik op Alleen leden van [teamnaam].
  8. Klik op Instellingen opslaan.

Wanneer de link is opgeslagen, kun je de link kopiëren en in een e-mail plakken of direct via Dropbox verzenden.

Dropbox Business en Dropbox Plus

Wachtwoorden instellen voor gedeelde links

1. Meld je aan op dropbox.com.
    • Als je een link naar één bestand wilt delen, klik je op de knop Delen naast de bestandsnaam. Klik op Instellingen voor link in de pop-up.
    • Als je een link naar een map deelt, klik je op de knop Delen naast de naam van de map en klik je in de pop-up op Mapinstellingen.
  2. Klik op Alleen mensen met het wachtwoord.
    • Opmerking: als je wisselt tussen de opties voor Wie kan dit weergeven? verwijder je de bestaande wachtwoorden.
  3. Wachtwoord instellen

4. Stel een wachtwoord in.
  5. Klik op Instellingen opslaan.

Wanneer de link is opgeslagen, kun je de link kopiëren en in een e-mail plakken of direct via Dropbox verzenden.

Hoe ziet een link met een wachtwoord eruit voor een ontvanger?

Iemand die probeert een gedeelde link met een wachtwoord te bekijken, ziet de volgende pagina:

Na invoer van het wachtwoord wordt de normale pagina van de gedeelde link weergegeven.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord voor de link vergeet of wil wijzigen?

Je kunt het wachtwoord voor links die je hebt gedeeld op dezelfde manier opnieuw instellen als toen je het wachtwoord voor de eerste keer hebt ingesteld. Als je het wachtwoord bent vergeten, kun je een nieuw wachtwoord maken. Je kunt de link ook uitschakelen. Met het oog op de beveiliging geven we nooit je bestaande wachtwoorden weer.

Meer informatie over het uitschakelen van links

Ik ben lid van een Dropbox Business-team. Heeft mijn beheerder iets te zeggen over de wachtwoorden die ik instel?

Beheerders kunnen geen wachtwoordbeleid afdwingen voor de gedeelde links van teamleden. Beheerders kunnen echter wel alle gedeelde links beperken tot uitsluitend teamleden.

Beheerders: ontdek hoe je links alleen toegankelijk maakt voor teams.