Machtigingen voor gedeelde links wijzigen

In dit artikel beschrijven we een functie die beschikbaar is voor alle gebruikers van Dropbox Professional en Dropbox Business.

Als je een link naar een bestand of map met iemand deelt, kun jij bepalen wie de inhoud van de link kan zien en wat ze met de link kunnen doen. Machtigingen voor gedeelde links zijn beschikbaar voor Dropbox Professional- en Business-gebruikers.

Opmerking: alle Dropbox-gebruikers kunnen een link verwijderen naar een bestand waarvan zij de eigenaar zijn.

Als je in plaats van een link te delen, leden hebt toegevoegd aan een bestand of map, kun je hun machtigingen wijzigen.

Secties in dit artikel:

Wachtwoorden toevoegen aan gedeelde links

Dropbox Professional- en Business-gebruikers kunnen een wachtwoord toevoegen aan een gedeelde link. Als iemand op de link klikt, heeft die persoon een wachtwoord nodig om de inhoud te zien.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de knop Delen naast de bestandsnaam.
  3. Klik op Instellingen voor link.
  4. Klik op Alleen mensen met het wachtwoord.
    • Opmerking: als je wisselt tussen de opties voor Wie kan dit weergeven? verwijder je de bestaande wachtwoorden.
  5. Stel een wachtwoord in.
  6. Klik op Instellingen opslaan.

Wanneer de link is opgeslagen, kun je de link kopiëren en in een e-mail plakken of direct via Dropbox verzenden.

Iemand die probeert een gedeelde link met een wachtwoord te bekijken, ziet de volgende pagina:

Gedeelde link met wachtwoordbeveiliging

Na invoer van het wachtwoord wordt de normale pagina van de gedeelde link weergegeven.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord voor de link vergeet of wil wijzigen?

Je kunt het wachtwoord voor links die je hebt gedeeld op dezelfde manier opnieuw instellen als toen je het wachtwoord voor de eerste keer hebt ingesteld. Als je het wachtwoord bent vergeten, kun je een nieuw wachtwoord maken. Je kunt de link ook uitschakelen. Met het oog op de beveiliging geven we nooit je bestaande wachtwoorden weer.

Meer informatie over het uitschakelen van links

Ik ben lid van een Dropbox Business-team. Heeft mijn beheerder iets te zeggen over de wachtwoorden die ik instel?

Beheerders kunnen geen wachtwoordbeleid afdwingen voor de gedeelde links van teamleden. Beheerders kunnen echter wel alle gedeelde links beperken tot uitsluitend teamleden.

Beheerders: ontdek hoe je links alleen toegankelijk maakt voor teams.

Vervaldatums instellen voor gedeelde links

Dropbox Professional- en Business-klanten kunnen een vervaldatum voor een gedeelde link maken, aanpassen of verwijderen. Mensen hebben dan tot de vervaldatum toegang tot de gedeelde link. Na deze datum is de link uitgeschakeld.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de naam van het bestand of de map aan en klik op de knop Delen die wordt weergegeven.
  3. Klik op Instellingen voor link in de pop-up.
  4. Klik in het volgende venster op Wachtwoord/vervaldatum instellen (of op Zichtbaarheid/vervaldatum instellen).
  5. Selecteer Ja en geef op wanneer je de link wilt laten vervallen. De gedeelde link vervalt om 23:59 uur op de door jou gekozen dag, op basis van jouw tijdzone.
  6. Klik op Instellingen opslaan om de vervaldatum toe te passen op de link.

Wanneer de link is opgeslagen, kun je de link kopiëren en in een e-mail plakken of direct via Dropbox verzenden. Zodra de link vervalt, moet je een nieuwe link maken als je het bestand of de map opnieuw wilt delen.

Voor ontvangers wordt de pagina voor de gedeelde link weergegeven als een normale pagina. Ze kunnen de vervaldatum niet zien.

Als je de vervaldatum wilt wijzigen, volg je dezelfde stappen als voor instellen van de vervaldatum.

Wat gebeurt er wanneer iemand na de vervaldatum op de link klikt?

Als iemand na de vervaldatum op de link klikt, verschijnt het bericht 'De link die je wilt openen, is verlopen'.

Ik ben lid van een Dropbox Business-team. Heeft mijn beheerder iets te zeggen over de vervaldatums die ik instel?

Beheerders kunnen geen vervalbeleid afdwingen voor de gedeelde links van teamleden. Ze kunnen echter wel alle gedeelde links beperken tot uitsluitend teamleden.

Dropbox Business-beheerders: ontdek hoe je links alleen toegankelijk maakt voor teams.

Downloads uitschakelen voor een gedeelde link

Dropbox Professional- en Business-gebruikers kunnen downloads uitschakelen voor een gedeelde link.

Belangrijke opmerking: Wanneer je downloads voor een gedeelde link uitschakelt, kunnen mensen de inhoud van een link niet downloaden via Dropbox. Hiermee kun je echter niet voorkomen dat mensen de inhoud op een andere manier opslaan.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs het bestand of de map aan en klik op Delen.
  3. Klik op Instellingen voor link.
  4. Klik op Ja naast Downloads voor deze link uitschakelen?.
  5. Klik op Opslaan.

Je kunt deze link delen via Dropbox of door de link te plakken in een e-mail- of chatbericht.

Ontvangers kunnen dit bestand bekijken in de voorbeeldweergave op dropbox.com, maar de knop Downloaden wordt grijs weergegeven en is niet beschikbaar. Als een ontvanger de knop Downloaden aanwijst, wordt 'Downloads uitgeschakeld' weergegeven.

Als voorbeeldweergaven niet worden ondersteund voor het type bestand dat je deelt, zie je de foutmelding '[bestandstype]-bestanden kunnen niet worden bekeken in de voorbeeldweergave. Downloads moeten zijn ingeschakeld voor delen.' Downloads kunnen dus niet worden uitgeschakeld voor dat bestand.

Dropbox Business-gebruikers: de toegang tot gedeelde links beperken tot leden van je team

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de naam van het bestand of de map aan en klik op de knop Delen die wordt weergegeven.
  3. Klik op Instellingen voor link in de pop-up.
  4. Klik op Alleen leden van [teamnaam].
  5. Klik op Instellingen opslaan.

Wanneer de link is opgeslagen, kun je de link kopiëren en in een e-mail plakken of direct via Dropbox verzenden.