Een bestand of map delen in Dropbox

Je kunt bestanden en mappen in je Dropbox-account delen met wie je maar wilt, ook met mensen die zelf geen Dropbox-account hebben.

Jij bepaalt of mensen je bestanden en mappen kunnen weergeven, bewerken of becommentariëren. Je stelt deze toegangsrechten in tijdens het delen van de bestanden of mappen. Je kunt ze ook nog instellen nadat je ze hebt gedeeld. Alle bewerkingen of opmerkingen worden live bijgewerkt voor iedereen met wie het bestand of de map is gedeeld.

Andere handige artikelen:

Een bestand of map delen op dropbox.com

Voer deze stappen uit om een bestand of map te delen op de Dropbox-website:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden in de linkerkolom.
  3. Wijs het item (bestand of map) aan dat je wilt delen.
  4. Klik op Delen
  5. Geef het e‑mailadres, de naam, of de groep op van de persoon of personen met wie je wilt delen.
  6. Klik op Delen. Er wordt een e‑mail met een link naar het item verzonden naar de persoon of personen die je hebt opgegeven.

Een bestand of map delen in de mobiele Dropbox-app

Voer deze stappen uit om een bestand of map te delen in de mobiele Dropbox-app:

1. Tik op Bestanden onderaan het scherm.
  2. Tik op de drie puntjes () onder (iPhone of iPad) of naast (Android) het item dat je wilt delen.
  3. Tik op Delen.
  4. Geef het e‑mailadres, de naam, of de groep op van de persoon of personen met wie je wilt delen.
  5. Tik op Delen. Er wordt een e‑mail met een link naar het item verzonden naar de persoon of personen die je hebt opgegeven.

Een bestand of map delen via de Dropbox-app op je computer

Voer deze stappen uit om een bestand of map te delen via de Dropbox-app (map) op je computer:

1. Installeer de Dropbox-app voor je computer als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Dropbox-map op je computer
  3. Klik met de rechtermuisknop op het item (bestand of map) dat je wilt delen.
  4. Klik op Delen
  5. Geef het e‑mailadres, de naam, of de groep op van de persoon of personen met wie je wilt delen.
  6. Klik op Delen. Er wordt een e‑mail met een link naar het item verzonden naar de persoon of personen die je hebt opgegeven.