Gedeelde Dropbox-mappen gebruiken

Als je mensen weergave- of bewerkingsrechten voor de inhoud van een map in je Dropbox wilt geven, kun je die map delen. Wanneer je mensen uitnodigt voor een map in je Dropbox, wordt het een gedeelde map. Gedeelde mappen worden toegevoegd aan het Dropbox-account van elk lid. Wijzigingen in de inhoud van een gedeelde map worden gesynchroniseerd met iedereen die toegang tot de map heeft.

Je kunt mensen voor een gedeelde map uitnodigen als lezer of redacteur. Mensen met bewerkingsrechten voor een gedeelde map kunnen:

• Bestanden bekijken.
  • Opmerkingen toevoegen aan bestanden.
  • Bestanden bewerken

Problemen met het delen van een map? Los problemen met gedeelde mappen op.

Gebruik je Dropbox nog niet? Bekijk hoe je met Dropbox eenvoudig mappen kunt delen.

Secties in dit artikel:

Mappen in Dropbox delen

Een map in Dropbox te delen:

Op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de map aan die je wilt delen.
  3. Klik op de blauwe knop Delen die wordt weergegeven.
  4. Geef de e-mailadressen op van de mensen die bewerkingsrechten nodig hebben voor de map.
  5. Selecteer Kan bewerken in het vervolgkeuzemenu. Wil je iemand alleen de rechten van lezer geven, selecteer dan Kan weergeven.
  6. Voeg een bericht over de bestanden toe en klik op Delen.

Op je telefoon of tablet

1. Open de Dropbox-app.
  2. Zoek de map die je wilt delen.
    • Op Android-apparaten: tik op de pijl-omlaag.
    • Op iOS-apparaten: tik op ... (het pictogram met de drie puntjes).
  3. Tik op Delen.
  4. Geef de e-mailadressen op van de mensen aan wie je bewerkingsrechten wilt verlenen.
  5. Kies Kan bewerken onder de optie Deze mensen. Wil je iemand alleen de rechten van lezer geven, selecteer dan Kan weergeven.
  6. Voeg een bericht toe over de bestanden en tik op Verzenden.

Op je computer

1. Installeer de Dropbox-desktopapp, als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open je Dropbox-map.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de map die je wilt delen.
  4. Selecteer Delen…
  5. Geef de e-mailadressen op van de mensen die je wilt uitnodigen.
  6. Selecteer Kan bewerken in het vervolgkeuzemenu. Wil je iemand alleen de rechten van lezer geven, selecteer dan Kan weergeven.
  7. Voeg een bericht over de bestanden toe en klik op Uitnodigen.

Je kunt aan de pictogrammen op je computer in één oogopslag zien wat gedeelde mappen en wat privémappen zijn.

Gedeelde map op een Windows-computer

Gedeelde map

Gedeelde map op een Mac-computer

Gedeelde map

Gedeelde map op een Linux-computer

Gedeelde map

Bestanden in Dropbox delen

Als je bepaalde bestanden wilt delen, kun je gedeelde links gebruiken. Mensen die toegang tot een gedeelde link hebben, kunnen het bestand alleen maar bekijken. Wil je iemand ook bewerkingsrechten geven, dan moet je het bestand toevoegen aan een map en deze map vervolgens delen. Je kunt iemand dus geen bewerkingsrechten geven voor een bestand dat niet in een gedeelde map staat.