{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Gedeelde Dropbox-mappen gebruiken

Als je mensen weergave- of bewerkingsrechten voor de inhoud van een map in je Dropbox wilt geven, kun je die map delen. Wanneer je mensen uitnodigt voor een map in je Dropbox, wordt het een gedeelde map. Gedeelde mappen worden toegevoegd aan het Dropbox-account van elk lid. Wijzigingen in de inhoud van een gedeelde map worden gesynchroniseerd met iedereen die toegang tot de map heeft.

Je kunt mensen voor een gedeelde map uitnodigen als lezer of redacteur. Mensen met bewerkingsrechten voor een gedeelde map kunnen:

• Bestanden bekijken.
  • Opmerkingen toevoegen aan bestanden.
  • Bestanden bewerken

Problemen met het delen van een map? Los problemen met gedeelde mappen op.

Gebruik je Dropbox nog niet? Bekijk hoe je met Dropbox eenvoudig mappen kunt delen.

Secties in dit artikel:

Mappen in Dropbox delen

Een map in Dropbox te delen:

Op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de map aan die je wilt delen.
  3. Klik op de blauwe knop Delen die wordt weergegeven.
  4. Geef de e-mailadressen op van de mensen die bewerkingsrechten nodig hebben voor de map.
  5. Selecteer Kan bewerken in het vervolgkeuzemenu. Wil je iemand alleen de rechten van lezer geven, selecteer dan Kan weergeven.
  6. Voeg een bericht over de bestanden toe en klik op Delen.

Op je telefoon of tablet

1. Open de Dropbox-app.
  2. Zoek de map die je wilt delen.
    • Op Android-apparaten: tik op de pijl-omlaag.
    • Op iOS-apparaten: tik op ... (het pictogram met de drie puntjes).
  3. Tik op Delen.
  4. Geef de e-mailadressen op van de mensen aan wie je bewerkingsrechten wilt verlenen.
  5. Kies Kan bewerken onder de optie Deze mensen. Wil je iemand alleen de rechten van lezer geven, selecteer dan Kan weergeven.
  6. Voeg een bericht toe over de bestanden en tik op Verzenden.

Op je computer

1. Installeer de Dropbox-desktopapp, als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open je Dropbox-map.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de map die je wilt delen.
  4. Selecteer Delen…
  5. Geef de e-mailadressen op van de mensen die je wilt uitnodigen.
  6. Selecteer Kan bewerken in het vervolgkeuzemenu. Wil je iemand alleen de rechten van lezer geven, selecteer dan Kan weergeven.
  7. Voeg een bericht over de bestanden toe en klik op Uitnodigen.

Je kunt aan de pictogrammen op je computer in één oogopslag zien wat gedeelde mappen en wat privémappen zijn.

• Opmerking: Voor Dropbox Business-teamleden hebben alle mappen in teammappen een pictogram van een gebouw. Dit geldt ook voor gedeelde mappen die zijn toegevoegd aan teammappen.

Gedeelde map op een Windows-computer

Gedeelde map

Gedeelde map op een Mac-computer

Gedeelde map

Gedeelde map op een Linux-computer

Gedeelde map

Bestanden in Dropbox delen

Als je bepaalde bestanden wilt delen, kun je gedeelde links gebruiken. Mensen die toegang tot een gedeelde link hebben, kunnen het bestand alleen maar bekijken. Wil je iemand ook bewerkingsrechten geven, dan moet je het bestand toevoegen aan een map en deze map vervolgens delen. Je kunt iemand dus geen bewerkingsrechten geven voor een bestand dat niet in een gedeelde map staat.