Alleen weergaverechten voor bestanden verlenen in de mobiele app

In dit artikel worden twee manieren besproken waarop je anderen alleen weergaverechten kunt verlenen voor bestanden in je Dropbox: een bestand delen of een gedeelde link maken.

Bij elke methode kunnen mensen een kopie van je bestand weergeven, downloaden of er een opmerking aan toevoegen. Ze kunnen het oorspronkelijke bestand niet bewerken in je Dropbox. Niet alle platforms ondersteunen beide methoden.

Deel een bestand als je wilt dat alleen bepaalde mensen toegang hebben tot het bestand.

Maak een gedeelde link als je wilt dat iedereen door te klikken op een link toegang krijgt tot je bestand.

Klik op het vervolgkeuzemenu hieronder en kies het mobiele apparaat waarvoor je instructies wilt bekijken.

Android

Een bestand delen

1. Ga naar het bestand of de map die je wilt delen. Tik op de vervolgkeuzepijl rechts van de bestands- of mapnaam.
  2. Tik op Delen.
  3. Geef de naam of het e-mailadres op van de mensen die toegang moeten krijgen tot je bestanden.
  4. Kies Kan weergeven onder Deze mensen.
  5. Voeg een bericht toe over de bestanden en tik op Verzenden.

Een link delen

1. Ga naar het bestand of de map die je wilt delen. Tik op de vervolgkeuzepijl rechts van de bestands- of mapnaam.
  2. Tik op Delen.
  3. Tik op Een link maken.
    • Als er al een link is gedeeld voor dit bestand of deze map, tik je op Delen naast Iedereen met de link kan weergeven.
  4. Er wordt een menu geopend met apps, bijvoorbeeld voor e-mail of sms, waarmee je het bestand kunt verzenden. Kies de app die je wilt gebruiken. Dropbox plakt de link in de app.

iPad

Een bestand delen

1. Zoek het bestand dat je wilt delen in de bestandslijst.
  2. Tik op de vervolgkeuzepijl naast de bestandsnaam om beschikbare acties te zien.
  3. Tik op Delen.
  4. Geef de naam of het e-mailadres op van de mensen die toegang moeten krijgen tot je bestanden.
  5. Kies Kan weergeven onder de optie Deze mensen.
  6. Voeg een bericht toe over de bestanden en tik op Verzenden.

Een link delen

1. Zoek het bestand dat je wilt delen in de bestandslijst.
  2. Tik op de vervolgkeuzepijl naast de bestandsnaam om beschikbare acties te zien.
  3. Tik op Delen.
  4. Tik onder Wie heeft toegang? op Een link maken.
    • Als er al een link is gedeeld voor dit bestand of deze map, tik je op Delen naast Iedereen met de link kan weergeven.
  5. Selecteer de manier waarop je de link wilt delen, bijvoorbeeld per e-mail, sms of een bericht op sociale media.
  6. Vul de benodigde informatie in om de link te verzenden of te plaatsen.

iPhone

Een bestand delen

1. Zoek het bestand dat je wilt delen in de bestandslijst.
  2. Tik op de vervolgkeuzepijl naast de bestandsnaam om beschikbare acties te zien.
  3. Tik op Delen.
  4. Geef de naam of het e-mailadres op van de mensen die toegang moeten krijgen tot je bestanden.
  5. Kies Kan weergeven onder de optie Deze mensen.
  6. Voeg een bericht toe over de bestanden en tik op Verzenden.

Een link delen

1. Zoek het bestand dat je wilt delen in de bestandslijst.
  2. Tik op de vervolgkeuzepijl naast de bestandsnaam om beschikbare acties te zien.
  3. Tik op Delen.
  4. Tik onder Wie heeft toegang? op Een link maken.
    • Als er al een link is gedeeld voor dit bestand of deze map, tik je op Delen naast Iedereen met de link kan weergeven.
  5. Selecteer de manier waarop je de link wilt delen, bijvoorbeeld per e-mail, sms of een bericht op sociale media.
  6. Vul de benodigde informatie in om de link te verzenden of te plaatsen.

Windows Phone

Een link delen

1. Tik op de naam van een bestand of map en houd deze vast om een lijst met acties weer te geven.
  2. Tik op Delen.
  3. Geef aan of je een link wilt verzenden of de link wilt kopiëren naar het klembord. Als je Een link verzenden kiest, kun je andere apps gebruiken, bijvoorbeeld voor e-mail, sms of sociale media.
  4. Vul de benodigde informatie in om de link te verzenden of te plaatsen.

Windows-tablet

Een link delen

1. Tik op de mappen of bestanden die je wilt delen om ze te openen.
  2. Tik op
  3. Geef aan of je een link wilt verzenden of de link naar het klembord wilt kopiëren. Kies je voor verzenden, dan kun je kiezen uit verschillende opties voor delen, bijvoorbeeld via e-mail, Facebook of andere apps.
  4. Vul de benodigde informatie in om de link te verzenden of te plaatsen.