Documenten scannen

Gebruik de scanfunctie voor documenten om bestanden te maken in je Dropbox. Deze functie is ook handig om plaknotities of brainstormsessies op een whiteboard om te zetten in documenten die je kunt delen via Dropbox.

Instructies weergeven voor:

Android

Een document scannen

1. Open de Dropbox-app op je Android-apparaat.
  2. Tik op + (plus).
  3. Kies Document scannen en selecteer Toestaan wanneer je daarom wordt gevraagd.
    • Maak een foto van het materiaal waar je een document van wilt maken.
    • Of selecteer een van de foto's op je apparaat door te tikken op het fotopictogram linksonder.
  4. Richt je camera op het object dat je wilt scannen (als je een foto wilt maken). De vorm van de scan wordt omlijnd met een rand. Zorg ervoor dat:
    • Het document niet verfrommeld is.
    • Het object dat je fotografeert niet glimt.
    • Je het apparaat recht boven het object houdt dat je fotografeert.
    • Je het apparaat alleen richt op het object dat je wilt scannen.
  5. Scan eventueel meer pagina's. Of ga verder met het bewerken van je document.

De scan bewerken en rangschikken

Nadat je een document hebt gescand, ga je naar het volgende scherm Voorbeeldweergave van scan. De pictogrammen onderaan dit scherm geven de acties weer die je kunt uitvoeren om de scan te bewerken.

Je kunt ook tikken op Schikken (naast Bewerken) om de volgorde van de pagina's van de scan te wijzigen. Houd in de weergave Schikken je vinger op een pagina en sleep deze naar de gewenste positie.

De scan aanpassen

1. Tik onderaan het scherm Bewerken op het pictogram met de drie schuifregelaars.
  2. Pas het scangebied van het document aan door de blauwe stippen op de hoeken van de scan te verplaatsen.
  3. Kies een opmaak voor de scan (Z/W, Whiteboard, Origineel).
  4. Gebruik eventueel de schuifregelaar voor het contrast (deze optie is niet voor alle filters beschikbaar).
  5. Wanneer je tevreden bent met het resultaat, tik je op het vinkje in de rechterbovenhoek van het scherm.

De scan opslaan

1. Tik op het scherm Voorbeeldweergave van scan op de pijl in de rechterbovenhoek om de weergave Opslaan als te openen.
  2. Geef het bestand een naam en bepaal welk bestandstype je wilt gebruiken.
  3. Geef aan waar je het document wilt opslaan.

iPhone

Een document scannen

1. Open de Dropbox-app op je iOS-apparaat.
  2. Tik op + (plus).
  3. Kies Document scannen.
    • Maak een foto van het materiaal waar je een document van wilt maken.
    • Of selecteer een bestaande afbeelding in je filmrol.
  4. Richt je camera op het object dat je wilt scannen (als je een foto wilt maken). De vorm van de scan wordt omlijnd met een rand. Zorg ervoor dat:
    • Het document niet verfrommeld is.
    • Het object dat je fotografeert niet glimt.
    • Je het apparaat recht boven het object houdt dat je fotografeert.
    • Je het apparaat alleen richt op het object dat je wilt scannen.
  5. Scan eventueel meer pagina's. Of ga verder met het bewerken van je document. (Hieronder vind je instructies over het scannen van meerdere pagina's en het bewerken van documenten.)
Een document scannen naar je Dropbox

De scan bewerken en rangschikken

Nadat je een document hebt gescand, ga je naar het volgende scherm: de weergave Bewerken. De pictogrammen onderaan deze weergave geven de acties weer die je kunt uitvoeren om de scan te bewerken.

De weergave Bewerken

Je kunt ook tikken op Schikken (naast Bewerken) om de volgorde van de pagina's van de scan te wijzigen. Houd in de weergave Schikken je vinger op een pagina en sleep deze naar de gewenste positie.

De scan aanpassen

De weergave Aanpassen
  1. Tik onderaan het scherm Bewerken op het pictogram met de drie schuifregelaars.
  2. Pas het scangebied van het document aan door de blauwe stippen op de hoeken van de scan te verplaatsen.
  3. Kies onder Filter de indeling waarin je de scan wilt opslaan.
  4. Gebruik eventueel de schuifregelaar voor het contrast (deze optie is niet voor alle filters beschikbaar).
  5. Tik op Gereed als je tevreden bent over je bewerkingen.

De scan opslaan

1. Tik op het scherm Bewerken op Volgende om de weergave Instellingen te openen.
  2. Geef het bestand een naam en bepaal welk bestandstype je wilt gebruiken.
  3. Geef aan waar je het document wilt opslaan.

Afbeeldingen in je Dropbox converteren naar scans

Je kunt ook bestaande afbeeldingsbestanden converteren naar scans. Dit kan rechtstreeks op het tabblad Start of het tabblad Bestanden van de Dropbox-app:

• Open het tabblad Start en tik op Opslaan als scan om geschikte bestanden te converteren.
  • Open het tabblad Bestanden, tik op de pijl-omlaag naast de bestandsnaam en selecteer Opslaan als scan.

De volgende bestandstypen worden ondersteund voor het scannen van bestaande afbeeldingen:

• .jpg
  • .jpeg
  • .png

Veelgestelde vragen

Kan ik meerdere pagina's scannen en opslaan als één document?

Ja. Je kunt tot tien pagina's van een document scannen en het bestand opslaan als één PDF-bestand. Zo werkt het:

1. Scan de eerste pagina en tik vervolgens op het pictogram voor het toevoegen van een pagina (twee pagina's met een plusteken) in de weergave Bewerken.
  2. Wijzig eventueel de volgorde van de pagina's in je document door op Schikken te tikken.
  3. Houd je vinger op een pagina en sleep deze naar de gewenste positie.

Kan ik een scan met meerdere pagina's opslaan als PNG-bestand?

Nee. Scans van meerdere pagina's kunnen alleen worden opgeslagen als PDF-bestand.

Wordt tekst automatisch gedetecteerd in gescande documenten?

Voor Dropbox Business-gebruikers is OCR (Optical Character Recognition; optische tekenherkenning) alleen beschikbaar voor PDF-bestanden. Als een Dropbox Business-gebruiker zijn persoonlijke en zakelijke account heeft gekoppeld, is OCR ook beschikbaar in zijn persoonlijke account. Lees meer in het volgende gedeelte Voor gebruikers van Dropbox Business.

Kan ik documenten scannen wanneer ik offline ben?

Ja, je kunt een document scannen terwijl je offline bent. Als je weer verbinding met internet hebt, wordt het document geüpload naar je Dropbox.

Voor Dropbox Business- en Professional-gebruikers

Dropbox Business- en Professional-gebruikers hebben meer scanfuncties voor documenten:

• Zoeken in de volledige tekst van gescande documenten met de zoekbalk op dropbox.com of het mobiele apparaat.
  • Tekst kopiëren vanuit een PDF-bestand

Opmerkingen over zoeken in volledige tekst en het scannen van documenten

De volgende bestandstypen worden ondersteund:

• Documenten die zijn geschreven in het Engels
  • Getypte documenten

De volgende bestandstypen worden niet ondersteund:

• Scans die zijn gemaakt met een documentscanner van een andere leverancier
  • Documenten die zijn geschreven in een andere taal dan Engels
  • Handgeschreven documenten
  • Andere bestandstypen dan PDF
  • Documenten met overmatig gestyleerde tekst

Ondersteuning via Twitter

Contact support