Schermafdrukken met Dropbox delen en opslaan

Maak je veel schermafdrukken op je computer? Met Dropbox kun je ze meteen opslaan en delen.

Opmerking: deze functie is niet beschikbaar voor Linux.

Instructies weergeven voor:

Mac

• Druk op Command‑Shift‑3 om een schermafbeelding van het volledige scherm te maken.
  • Druk op Command‑Shift‑4 om een schermafbeelding van een deel van het scherm te maken. Teken met de cursor een rechthoek op een deel van het scherm, of druk op de spatiebalk en klik op een venster.

Als je dit voor het eerst doet, vraagt de desktopapp of je schermafdrukken wilt opslaan in je Dropbox. Klik op Schermafdrukken in Dropbox opslaan.

Opmerking: De schermafdrukfunctie werkt alleen zoals verwacht als schermafdrukken op het bureaublad worden opgeslagen. Als je macOS Mojave (10.14) gebruikt, geef je als volgt het bureaublad als standaardinstelling op:

1. Druk op Command‑Shift–5.
  2. Selecteer Opties.
  3. Klik op Bewaar in Bureaublad.

Dropbox Business-gebruikers: Als je je persoonlijke en zakelijke Dropboxen hebt gekoppeld, kun je kiezen in welke Dropbox je de schermafdrukken wilt opslaan. Je kunt deze instelling later wijzigen door naar het tabblad Account te gaan in de voorkeuren van de desktopclient.

Wanneer je vanaf nu een schermafdruk maakt:

• Wordt de schermafdruk automatisch opgeslagen in de map Schermafdrukken in je Dropbox-map
  • Wordt een link naar de schermafdruk gekopieerd die je onmiddellijk overal kunt plakken

Iedereen die op de link klikt, ziet een voorbeeld van de schermafdruk op de website van Dropbox.

Je kunt deze functie in- of uitschakelen in de voorkeuren van de Dropbox-app:

1. Klik in de menubalk op het Dropbox-pictogram.
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren… in het menu.
  3. Klik op de tab Importeren.
  4. Schakel Schermafdrukken delen via Dropbox in of uit.

Windows

• Druk op de knop Print Screen om de schermafdruk op te slaan in je Dropbox.
  • Druk op Ctrl+Print Screen om de schermafdruk op te slaan in Dropbox en een link naar de schermafdruk te kopiëren. Je kunt deze link meteen overal plakken, bijvoorbeeld in een e-mail of in een bericht op Facebook. Iedereen die op de link klikt, ziet een voorbeeld van de schermafdruk op de website van Dropbox.

Als je dit voor het eerst doet, vraagt de desktopapp of je schermafdrukken wilt opslaan in je Dropbox. Klik op Schermafdrukken in Dropbox opslaan.

Dropbox Business-gebruikers: Als je je persoonlijke en zakelijke Dropboxen hebt gekoppeld, kun je kiezen in welke Dropbox je de schermafdrukken wilt opslaan. Je kunt deze instelling later wijzigen door naar het tabblad Account te gaan in de voorkeuren van de desktopclient.

Je kunt deze functie in- of uitschakelen in de voorkeuren van de desktopapp:

1. Klik in de menubalk op het Dropbox-pictogram.
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren… in het menu.
  3. Klik op de tab Importeren.
  4. Schakel Schermafdrukken via Dropbox delen in of uit.