Oudere versies van bestanden terugzetten

Dropbox bewaart momentopnamen van alle wijzigingen die de afgelopen 30 dagen (of langer met Uitgebreide versiegeschiedenis of Dropbox Business) zijn aangebracht in je Dropbox-bestanden. Je kunt oudere versies van bestanden terugzetten, verwijderde bestanden terugzetten of verwijderingen ongedaan maken.

Gedeelten in dit artikel:

Teruggaan naar een oudere versie van een bestand op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Versiegeschiedenis.
    • Je kunt ook in de witte ruimte naast de bestandsnaam klikken om het bestand te markeren. Klik vervolgens op Meer om de optie Versiegeschiedenis zichtbaar te maken.
    • Heb je een bestand per ongeluk verwijderd, klik dan op het prullenbakpictogram om alle verwijderde bestanden weer te geven en selecteer Terugzetten… Klik vervolgens in het geopende pop-upvenster op Andere versies weergeven.
  3. Zoek de bestandsversie waarnaar je wilt teruggaan.
  4. Selecteer Terugzetten.

Teruggaan naar een oudere versie van een bestand met de Dropbox-badge

1. Klik op de Dropbox-badge.
  2. Klik in het pop-upvenster op Versiegeschiedenis.
Bestandsgeschiedenis weergeven met de Dropbox-badge

In een nieuw browservenster op dropbox.com wordt een volledige lijst met bestandsrevisies van je document weergegeven. Volg de instructies op dropbox.com om terug te gaan naar een oudere versie of om een bestand terug te zetten dat per ongeluk is verwijderd.

Instructies weergeven voor:

Linux

Teruggaan naar een oudere versie van een bestand in Linux

1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand.
  2. Selecteer Versiegeschiedenis.
  3. Volg de instructies op dropbox.com om terug te gaan naar een oudere versie of om een bestand terug te zetten dat per ongeluk is verwijderd.

Macintosh

Teruggaan naar een oudere versie van een bestand op een Mac

1. Houd control ingedrukt op je toetsenbord en klik op het bestand.
  2. Selecteer Vorige versies weergeven.
  3. Volg de instructies op dropbox.com om terug te gaan naar een oudere versie of om een bestand terug te zetten dat per ongeluk is verwijderd.

Vista/Win7/Win8/Win10

Teruggaan naar een oudere versie van een bestand in Windows

1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand.
  2. Wijs het Dropbox-submenu aan en selecteer Versiegeschiedenis.
  3. Volg de instructies op dropbox.com om terug te gaan naar een oudere versie of om een bestand terug te zetten dat per ongeluk is verwijderd.

Een jaar lang bestanden bewaren met Uitgebreide versiegeschiedenis

Je kunt je account upgraden zodat je beschikt over de functie Uitgebreide versiegeschiedenis. Met deze functie kun je tot een jaar na wijziging of verwijdering van een bestand (vanaf de datum van aankoop) teruggaan naar een oudere versie of een verwijderd bestand terugzetten. Meer informatie over Uitgebreide versiegeschiedenis