{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Dropbox krijgt geen toegang tot je Windows-register

Als in een foutbericht wordt gemeld dat Dropbox geen toegang krijgt tot je register, probeert Dropbox wellicht via je Windows-register toegang te krijgen tot belangrijke accountgegevens, maar is de toegang geweigerd.

Vaak wordt de toegang tot het register nog beveiligd met de aanmeldgegevens van een verouderd gebruikersaccount. Je kunt dit probleem oplossen door je Windows-wachtwoord opnieuw in te stellen.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, vind je onderaan dit artikel meer maatregelen die je kunt nemen.

Je Windows-wachtwoord opnieuw instellen

1. Klik op Configuratiescherm in het menu Start van Windows.
  2. Open Gebruikersaccounts.
  3. Klik op je account en kies Uw wachtwoord wijzigen.
  4. Voer je nieuwe wachtwoord tweemaal in en klik op Wachtwoord wijzigen.

Installeer Dropbox opnieuw nadat je wachtwoord opnieuw is ingesteld. Doorgaans wordt de installatie nu wel correct uitgevoerd. Als het probleem hiermee niet is opgelost, zijn de machtigingen voor bepaalde bestanden in je map mogelijk verkeerd ingesteld. Je kunt dit als volgt oplossen:

Machtigingen voor mappen herstellen in Windows

1. Sluit de Dropbox-app af in het Dropbox-menu.
  2. Klik op het menu Start. Zoek naar Opdrachtprompt of selecteer Alle programma's > Bureau-accessoires > Opdrachtprompt.
  3. Kopieer en plak onderstaande regels exact één voor één in de opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop in de opdrachtprompt en selecteer Plakken om een regel te plakken.
    • cd %APPDATA%\Microsoft\Protect
    • attrib -s -h -r credhist
    • attrib +s +h credhist
  4. Start Dropbox opnieuw.

Als de fout niet is verholpen met bovenstaande stappen, kun je de vermelding handmatig proberen te verwijderen uit het register. Vanwege de complexiteit van de informatie in het Windows-register wordt het bewerken van het register alleen aanbevolen als je vertrouwd bent met het register.

Meer informatie

Ga naar de Microsoft Knowledge Base voor meer achtergrondinformatie, zoals volledige en actuele stappen om het Windows-register te bewerken.

Dropbox-informatie verwijderen uit het Windows-register

Je hebt beheerdersmachtigingen nodig om het register te bewerken.

1. Klik op de knop Start. Typ REGEDIT in het zoekvak en druk op Enter.
  2. Volg het onderstaande pad in de Register-editor om de ks-sleutel te vinden.
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Dropbox\ks
  3. Klik met de rechtermuisknop op ks en selecteer Verwijderen.

KeyStore-machtigingen herstellen

Als de foutmelding 'Kan ks-sleutel niet verwijderen: er is een fout opgetreden bij het verwijderen van de sleutel' wordt weergegeven, doe je het volgende:

1. Klik met de rechtermuisknop op de sleutel ks.
  2. Selecteer Machtigingen…
  3. Klik op Toevoegen… om je account toe te voegen als je Windows-aanmeldnaam niet wordt weergegeven onder Namen van groepen of gebruikers.
  4. Selecteer je aanmeldnaam onder Namen van groepen of gebruikers.
  5. Schakel het selectievakje onder Toestaan in naast de machtiging Volledig beheer.

Jezelf toevoegen als eigenaar

1. Klik op de knop Geavanceerd.
  2. Selecteer het tabblad Eigenaar.
  3. Selecteer je naam in de lijst en schakel het selectievakje Eigenaar van onderliggende containers en objecten vervangen in.

Er wordt mogelijk een foutmelding weergegeven. Voor sommige objecten in het register kan de eigenaar niet worden gewijzigd. Zoals je kunt lezen op het Microsoft-forum, is dit verwacht gedrag en kun je de waarschuwing negeren.