Bestanden uploaden vanaf een telefoon of tablet

De mobiele Dropbox-app biedt je verschillende manieren om bestanden te uploaden vanaf je telefoon of tablet. Zodra de bestanden zijn geüpload, worden ze gesynchroniseerd met Dropbox op je computer en al je andere gekoppelde apparaten.

In dit artikel wordt beschreven hoe je bestanden uploadt vanaf een mobiel apparaat.

Foto's en video's automatisch uploaden

Dropbox kan foto's en video's die je hebt genomen met een mobiel apparaat, automatisch uploaden met behulp van de functie Camera-upload.

Als je camera-uploads wilt inschakelen op je mobiele apparaat, moet je het volgende doen:

• Je computer koppelen aan Dropbox of
  • Upgraden naar Dropbox Plus

Meer informatie over het inschakelen van camera-uploads

Instructies weergeven voor:

Android

Foto's en video's handmatig uploaden

Als de functie Camera-upload niet is ingeschakeld, kun je foto's handmatig toevoegen aan je Dropbox.

1. Open de Dropbox-app.
  2. Open de Dropbox-map waarin je je foto's wilt opslaan.
  3. Tik op het pluspictogram ( + ) rechtsonder in het scherm.
  4. Kies Foto's of video's uploaden.
  5. Zoek de bestanden die je wilt uploaden en tik erop om ze te selecteren voor de upload.
    • Een vinkje geeft aan dat het bestand is geselecteerd.
  6. Tik op het mappictogram en selecteer de locatie waar je de bestanden wilt toevoegen.
  7. Tik op Locatie instellen.
  8. Tik op Uploaden.

Tik om te markeren en te uploaden

Andere bestanden uit het geheugen van je apparaat uploaden

1. Open de Dropbox-app.
  2. Open de Dropbox-map waarin je je foto's wilt opslaan.
  3. Tik op het pluspictogram ( + ) rechtsonder in het scherm.
  4. Selecteer Bestanden uploaden.
    • Je kunt bestanden selecteren vanaf elke plek in het lokale geheugen van je apparaat.
  5. Tik op Uploaden (of Openen op sommige apparaten).

Bestanden uploaden vanaf een externe SD-kaart

Als je apparaat een SD-kaart heeft, kun je bestanden van de SD-kaart uploaden naar Dropbox.

1. Open de Dropbox-app.
  2. Open de Dropbox-map waarin je je foto's wilt opslaan.
  3. Tik op het pluspictogram ( + ) rechtsonder in het scherm.
  4. Selecteer Bestanden uploaden.
  5. Ga naar je SD-kaart en tik op de bestanden die je wilt uploaden.
  6. Tik op Uploaden (of Openen op sommige apparaten).

Als je je SD-kaart niet kunt zien wanneer je bladert naar bestanden om te uploaden:

1. Tik op de menuknop bovenaan het scherm.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Controleer of Geavanceerde apparaten weergeven is aangevinkt.

iPad

Foto's en video's handmatig uploaden

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op het pluspictogram (+).
  3. Tik op Foto's uploaden.
  4. Zoek de bestanden die je wilt uploaden en tik erop om ze te selecteren voor de upload.
    • Een vinkje geeft aan dat het bestand is geselecteerd.
  5. Tik op het mappictogram en selecteer de locatie waar je de bestanden wilt toevoegen.
  6. Tik op Locatie instellen.
  7. Tik op Uploaden.

Tik om te markeren
Tik om foto's te selecteren

Opslaan in map
Selecteer de map waarin je de foto's wilt opslaan

Bestanden uploaden of maken

Andere soorten bestanden uploaden:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op het pluspictogram (+).
  3. Tik op Bestand maken of uploaden.
  4. Tik op Bestand uploaden.

Je kunt ook inhoud maken met Microsoft Office-programma's.

Meer informatie over het maken van inhoud met Microsoft Office-programma's

Andere soorten bestanden uploaden

Je kunt op een van de volgende manieren andere soorten bestanden uploaden:

• Het iOS-menu Open in wanneer dit wordt weergegeven in andere apps
  • Via App-extensies in iOS 8 en hoger

Je kunt als volgt een bestand uploaden dat als bijlage is bijgevoegd bij een e-mail:

1. Open je e-mailapp.
  2. Open de e-mail met de bijlage.
  3. Tik op de bestandsnaam van de bijlage om deze te openen in de bestandsviewer.
  4. Tik op het pictogram met de pijl die uit een vak omhoog wijst.
  5. In het pop-upmenu moet je nu de optie Openen in Dropbox zien. Tik erop om het bestand in Dropbox te openen.
  6. Tik op Opslaan.

Er zijn nog veel meer apps die de optie Open in bieden.

iPhone

Foto's en video's handmatig uploaden

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op het pluspictogram (+).
  3. Tik op Foto's uploaden.
  4. Zoek de bestanden die je wilt uploaden en tik erop om ze te selecteren voor de upload.
    • Een vinkje geeft aan dat het bestand is geselecteerd.
  5. Tik op Volgende om het scherm Instellingen opslaan te openen. Kies de map voor het uploaden van je foto's of wijzig de naam van alle foto's in één keer.
    • Wanneer je de naam van alle foto's in één keer wilt wijzigen, tik je op Alle namen wijzigen en voer je de nieuwe naam in voor je foto's. Foto's worden vervolgens automatisch genummerd in de volgorde waarin ze zijn toegevoegd. Wanneer je een foto op een andere plaats wilt zetten, tik je op de drie strepen rechts ervan en houd je deze vast.
    • Tik op Bevestigen om terug te gaan naar het scherm Instellingen opslaan.
  6. Tik op Uploaden.
Tik om te markeren
Tik om foto's te selecteren
Alle namen wijzigen
De optie Alle namen wijzigen

Bestanden uploaden of maken

Andere soorten bestanden uploaden:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op het pluspictogram (+).
  3. Tik op Bestand maken of uploaden.
  4. Tik op Bestand uploaden.

Je kunt ook inhoud maken met Microsoft Office-programma's.

Meer informatie over het maken van inhoud met Microsoft Office-programma's

Andere soorten bestanden uploaden

Je kunt op een van de volgende manieren andere soorten bestanden uploaden:

• Het iOS-menu Open in wanneer dit wordt weergegeven in andere apps
  • Via App-extensies in iOS 8 en hoger

Je kunt als volgt een bestand uploaden dat als bijlage is bijgevoegd bij een e-mail:

1. Open je e-mailapp.
  2. Open de e-mail met de bijlage.
  3. Tik op de bestandsnaam van de bijlage om deze te openen in de bestandsviewer.
  4. Tik op het pictogram met de pijl die uit een vak omhoog wijst.
  5. In het pop-upmenu moet je nu de optie Openen in Dropbox zien. Tik erop om het bestand in Dropbox te openen.
  6. Tik op Opslaan.

Er zijn nog veel meer apps die de optie Open in bieden.

Windows Phone

Foto's handmatig uploaden

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op het pictogram van de map waaraan je de bestanden wilt toevoegen.
  3. Tik op het uploadpictogram in de appbalk.
  4. Selecteer een foto in de galerij van je apparaat.

Opmerking: De Dropbox-app voor Windows-apparaten biedt op dit moment geen ondersteuning voor het uploaden van video's. Dit komt door beperkingen van het besturingssysteem.

Een foto uploaden vanuit de galerij van je apparaat

1. Open de galerij-app.
  2. Tik op het uploadpictogram in het menu van de appbalk onderaan het scherm.
  3. Er verschijnen miniaturen uit de fotogalerij van je telefoon. Tik op de foto die je wilt uploaden.
  4. Selecteer Dropbox.

Als je de uploadstatus van bestanden wilt controleren, ga je naar het bestand in je Dropbox en bekijk je de voortgangsbalk onder de bestandsnaam.

De foto's worden vervolgens direct gesynchroniseerd naar al je computers en mobiele apparaten. Wanneer je een foto of video uploadt naar een gedeelde map, kunnen andere leden van de map je foto of video zien.

Windows-tablet

Foto's handmatig uploaden

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op het pictogram van de map waaraan je de bestanden wilt toevoegen.
  3. Tik op het uploadpictogram in de appbalk.
  4. Selecteer een foto in de galerij van je apparaat.

Opmerking: De Dropbox-app voor Windows-apparaten biedt op dit moment geen ondersteuning voor het uploaden van video's. Dit komt door beperkingen van het besturingssysteem.

Een foto uploaden vanuit de galerij van je apparaat

1. Open de galerij-app.
  2. Tik op het uploadpictogram in het menu van de appbalk onderaan het scherm.
  3. Er verschijnen miniaturen uit de fotogalerij van je telefoon. Tik op de foto die je wilt uploaden.
  4. Selecteer Dropbox.

Als je de uploadstatus van bestanden wilt controleren, ga je naar het bestand in je Dropbox en bekijk je de voortgangsbalk onder de bestandsnaam.

De foto's worden vervolgens direct gesynchroniseerd naar al je computers en mobiele apparaten. Wanneer je een foto of video uploadt naar een gedeelde map, kunnen andere leden van de map je foto of video zien.