Jak zmieniać uprawnienia do łącza udostępnionego

W tym artykule opisano funkcję, która jest dostępna dla klientów korzystających z Dropbox ProfessionalDropbox Business.

Jeśli udostępniasz łącze do pliku lub folderu, możesz zdecydować, dla kogo będzie widoczna zawartość łącza i co odbiorca będzie mógł zrobić z łączem. Uprawnienia do łączy udostępnionych są dostępne dla użytkowników Dropbox Professional i Business. 

Uwaga: dowolny użytkownik Dropbox może usunąć łącze do pliku, którego jest właścicielem.

Jeśli dodałeś(aś) członków do pliku lub folderu, zamiast udostępniać łącze, dowiedz się, jak zmienić ich uprawnienia.

Sekcje tego artykułu:

Dodawanie haseł do łączy udostępnionych

Użytkownicy Dropbox Professional i Business mogą dodać hasło do łącza udostępnionego. Gdy ktoś będzie chciał otworzyć łącze, w celu zobaczenia jego zawartości będzie musiał podać hasło.

  1. Zaloguj się w witrynie dropbox.com.
  2. Kliknij przycisk Udostępnij obok nazwy pliku. 
  3. Kliknij Ustawienia łącza.
  4. Kliknij Tylko osoby mające hasło.
    • Uwaga: Przełączanie opcji ustawienia Kto może to wyświetlić? powoduje usunięcie istniejących haseł.
  5. Ustaw hasło.
  6. Kliknij Zapisz ustawienia.

Po zapisaniu ustawień możesz skopiować i wkleić łącze do e-maila lub wysłać je bezpośrednio przy użyciu Dropbox.

Jeśli ktoś spróbuje skorzystać z łącza udostępnionego z hasłem, zobaczy tę stronę:

Łącze udostępnione chronione hasłem

Kiedy poda hasło, zobaczy normalną stronę z zawartością łącza.

Co zrobić, jeśli zapomnę hasła do łącza lub zechcę je zmienić?

Hasło do każdego udostępnionego przez siebie łącza możesz zresetować w taki sam sposób, w jaki je ustawiasz. Jeśli nie pamiętasz hasła, możesz utworzyć nowe (zawsze możesz też wyłączyć łącze). Ze względów bezpieczeństwa nigdy nie wyświetlamy aktualnych haseł.

Dowiedz się, jak wyłączyć łącze.

Jestem członkiem zespołu w Dropbox Business. Czy administrator ma kontrolę nad hasłami, które ustawię?

Administratorzy nie mogą wymuszać zasad haseł dotyczących łączy udostępnianych przez członków zespołu. Mogą jednak ograniczyć wszystkie łącza udostępnione do obrębu zespołu.

Administratorzy: dowiedz się, jak ograniczyć łącza do zespołu.

Ustawianie dat wygaśnięcia łączy udostępnionych

Użytkownicy Dropbox Professional i Business mogą ustawiać, modyfikować i usuwać daty wygaśnięcia łączy udostępnionych. Odbiorcy mogą otwierać łącze udostępnione wyłącznie do daty jego wygaśnięcia. Po upływie daty wygaśnięcia łącze zostaje wyłączone.

  1. Zaloguj się w witrynie dropbox.com.
  2. Najedź na nazwę pliku lub folderu i kliknij niebieski przycisk Udostępnij, który się wtedy pojawi.
  3. W wyświetlonym oknie kliknij Ustawienia łącza.
  4. W następnym oknie kliknij Ustaw hasło / termin wygaśnięcia (lub Ustaw widoczność / termin wygaśnięcia).
  5. Wybierz Tak i zdecyduj, kiedy łącze ma wygasnąć. Łącze udostępnione wygasa o godzinie 23:59 wybranego dnia zgodnie z Twoją strefą czasową.
  6. Kliknij Zapisz ustawienia, aby data ważności została zastosowana do łącza.

Po zapisaniu ustawień możesz skopiować i wkleić łącze do e-maila lub wysłać je bezpośrednio przy użyciu Dropbox. Kiedy łącze wygaśnie, w celu ponownego udostępnienia pliku lub folderu musisz utworzyć nowe łącze.

Odbiorca będzie mógł zobaczyć stronę łącza udostępnionego tak jak zwykle. Nie zobaczy daty ważności łącza.

Jeśli chcesz zmienić datę wygaśnięcia, wykonaj te same kroki i zmień datę.

Co się stanie, jeśli ktoś, komu udostępniłem(am) łącze, spróbuje z niego skorzystać po dacie wygaśnięcia?

Gdy ktoś kliknie łącze po jego wygaśnięciu, zobaczy błąd o treści „Łącze, do którego próbujesz uzyskać dostęp, wygasło”.

Jestem członkiem zespołu w Dropbox Business. Czy administrator ma kontrolę nad terminami wygaśnięcia, które ustawię?

Administratorzy nie mogą wymuszać zasad wygasania łączy udostępnianych przez członków zespołu. Mogą jednak ograniczyć wszystkie łącza udostępnione do obrębu zespołu.

Administratorzy Dropbox Business: dowiedz się, jak ograniczyć łącza do zespołu.

Wyłączanie pobierania w przypadku łączy udostępnionych

Użytkownicy Dropbox Professional i Business mogą wyłączać możliwość pobierania w odniesieniu do łączy udostępnionych. 

Ważna uwaga: Wyłączenie pobierania dla łącza udostępnionego zapobiega pobieraniu zawartości łącza za pośrednictwem Dropbox. Jednak nie zapobiega zapisywaniu jego zawartości przy użyciu innych metod.

  1. Zaloguj się w witrynie dropbox.com.
  2. Najedź na plik lub folder i kliknij Udostępnij.
  3. Kliknij Ustawienia łącza.
  4. Kliknij Tak obok pozycji Wyłączyć pobieranie dla tego łącza.
  5. Kliknij Zapisz.

Łącze to możesz udostępnić za pośrednictwem Dropbox albo przez jego wklejenie do e-maila lub czatu. 

Odbiorcy będą mogli wyświetlić podgląd pliku w witrynie dropbox.com, ale przycisk Pobierz będzie wyszarzony i nieaktywny. Jeśli odbiorca najedzie myszką na przycisk Pobierz, zobaczy informację „Pobieranie wyłączone”.

Jeśli nie jest obsługiwany podgląd danego typu pliku, który udostępniasz, zobaczysz błąd „Nie można wyświetlić plików typu [typ pliku]. W celu udostępnienia należy włączyć pobieranie.” Nie można wyłączać pobierania dla tego pliku. 

Użytkownicy Dropbox Business: ograniczanie dostępu do łączy udostępnionych do członków zespołu

  1. Zaloguj się w witrynie dropbox.com.
  2. Najedź na nazwę pliku lub folderu i kliknij niebieski przycisk Udostępnij, który się wtedy pojawi.
  3. W wyświetlonym oknie kliknij Ustawienia łącza.
  4. Kliknij Tylko osoby z zespołu [nazwa zespołu].
  5. Kliknij Zapisz ustawienia.

Po zapisaniu ustawień możesz skopiować i wkleić łącze do e-maila lub wysłać je bezpośrednio przy użyciu Dropbox.

Jak przydatny był ten artykuł?

Przykro nam to słyszeć.
Daj nam znać, co możemy poprawić:

Dziękujemy za przesłanie opinii.
Daj nam znać, jak pomógł ten artykuł:

Dziękujemy za przesłanie opinii.

Odpowiedzi społeczności