Odzyskiwanie i przywracanie usuniętych plików lub folderów w Dropbox

Sekcje tego artykułu:

Przywracanie usuniętego pliku lub folderu

  1. Zaloguj się w witrynie dropbox.com.
  2. Kliknij Pliki na pasku bocznym po lewej stronie.
  3. Kliknij Usunięte pliki na pasku bocznym po lewej stronie.
  4. Odszukaj usunięty plik lub folder, który chcesz odzyskać, i kliknij jego nazwę.
  5. Kliknij Przywróć.

Uwaga: Jeśli do przywrócenia jest duża liczba plików, może to chwilę potrwać.

Odzyskiwanie wielu plików lub folderów

Jeśli masz konto Dropbox Basic (bezpłatne) lub Plus, możesz odzyskać dowolny plik lub folder usunięty w ciągu ostatnich 30 dni. Jeśli masz konto Dropbox Professional lub Business, na odzyskanie usuniętych plików masz 120 dni. Jeśli wcześniej kupiłeś(aś) dodatek rozszerzonej historii wersji, masz cały rok.

  • Uwaga: Rozszerzona historia wersji nie jest już dostępna do zakupu.
  1. Kliknij Pokaż usunięte pliki na pasku bocznym po prawej stronie.
  2. Wszystkie usunięte pliki i foldery pojawią się na liście w kolorze szarym. Najedź myszą na nazwę usuniętego pliku lub folderu, który chcesz odzyskać, i kliknij (ikonę wielokropka).
    • Uwaga: Możesz jednocześnie wybrać wiele plików lub folderów, klikając ikonę pola wyboru.
  3. Kliknij przycisk Przywróć, aby przywrócić usunięty plik lub folder.

Usunąłeś(aś) folder udostępniony? Możesz dodać go z powrotem do swojego Dropbox.

Zobacz, jak Dropbox upraszcza odzyskiwanie plików.

Przywracanie poprzednich wersji przez rok dzięki rozszerzonej historii wersji

Jeśli często korzystasz z przywracania plików, możesz dodać funkcję Rozszerzonej historii wersji, która umożliwia przywrócenie poprzedniej wersji pliku lub usuniętego pliku w dowolnym momencie w ciągu roku od momentu edycji lub usunięcia pliku po zakupie dodatku. Dowiedz się więcej na temat Rozszerzonej historii wersji.

Uwaga: Trwale usuniętych plików nie można odzyskać za pomocą rozszerzonej historii wersji.

Dowiedz się więcej na temat usuwania plików.

Usunąłem/Usunęłam folder udostępniony — czy wpłynie to na innych członków tego folderu?

Usunięcie folderu udostępnionego w Dropbox ma wpływ tylko na Twoje konto. Gdy usuwasz folder udostępniony, w rzeczywistości go opuszczasz. Opuszczenie folderu udostępnionego przez jego usunięcie powoduje, że znika on z Twojego konta, ale inne osoby wciąż zachowują do niego dostęp. W dowolnym czasie możesz dodać folder z powrotem do swojego konta Dropbox. Z kolei usunięcie poszczególnych plików z folderu udostępnionego spowoduje, że zostaną one usunięte u każdego członka tego folderu.

Przykro nam to słyszeć. Daj nam znać, co możemy poprawić:

Dziękujemy za przesłanie opinii! Daj nam znać, jak pomógł ten artykuł:

Dziękujemy za przesłanie opinii.

Odpowiedzi społeczności
    Odpowiedzi społeczności

      Inne sposoby uzyskiwania pomocy

      Społeczność

      Pomoc techniczna na Twitterze

      Pomoc z przewodnikiem

      Inne sposoby uzyskiwania pomocy

      Społeczność

      Pomoc techniczna na Twitterze

      Pomoc z przewodnikiem

      Inne sposoby uzyskiwania pomocy

      Społeczność

      Pomoc techniczna na Twitterze

      Skontaktuj się z pomocą techniczną