{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Delade och privata mappar

Som standard blir allt du lagrar i Dropbox privat och det är bara du som kan nå det. Du kan dock använda delade mappar för att samarbeta med andra med materialet i ditt Dropbox-konto. Det är bara de du bjuder in som kommer åt dina delade mappar.

Privata mappar

Privata mappar fungerar precis som vilken annan mapp som helst på din hårddisk. Flytta, kopiera och byt namn på mapparna och dess innehåll precis som du skulle göra med andra mappar. Så länge mappen ligger i Dropbox-mappen och Dropbox körs synkas allt i den online och till dina andra datorer.

Vanliga mappar är inte tillgängliga för andra. Allt i dessa mappar ligger lika säkert som alla andra filer på hårddisken och är tillgängligt via dropbox.com men bara om du är inloggad. Privata mappar kan bli delade mappar, och du kan dela filer i en privat mapp genom att använda delade länkar.

Delade mappar

Delade mappar och deras innehåll är endast tillgängliga för dem du bjuder in. Du kan göra vilken vanlig mapp som helst till en delad mapp, eller så kan du acceptera någon annans inbjudan om att gå med i deras delade mapp. När du delar en mapp uppmanas du att ange mejladresserna för dem du vill dela din mapp med. När mottagarna accepterar inbjudan visas den delade mappen i deras Dropbox på samma sätt som i din egen. Alla ändringar i den delade mappen synkas till alla som gått med i mappen. Det är ett utmärkt sätt att samarbeta på ett projekt och/eller dela filer med andra.

Du kan förhindra andra medlemmar i dina delade mappar från att lägga till, redigera eller radera filer genom att ställa in skrivskyddad behörighet.

Endast Windows och Mac

Använd Dropbox-ikonen för att se om din fil finns i en delad mapp. När du klickar på Dropbox-ikonen öppnas ett popup-fönster där du kan se antalet användare som delar filen med dig.

Klicka på Inställningar för delad mapp i ikonen för att gå till dropbox.com. På dropbox.com kan du visa namnen på dem du delar mappen och filen med.

Delade länkar

Till skillnad från delade mappar är länkade filer och mappar skrivskyddade. Det innebär att användare kan visa och ladda ner dem men inte ändra innehållet.

Delade länkar är unika för ditt konto och trots att det är mycket osannolikt att någon skulle kunna gissa länkadressen är själva länkarna överförbara och kan visas och laddas ner av vem som helst, oavsett om de har något Dropbox-konto eller ej.

Med länkar till mappar får utomstående inte bara åtkomst till mappen och dess innehåll, utan till även undermappar och filerna i dessa undermappar.

På dropbox.com kan du enkelt se vilka filer och mappar du har delat en länk till förut: En länkikon visas i kolumnen Delad med.

Användare av Dropbox Professional och Dropbox Business

Du kan styra vem som ska ha tillgång till dina delade länkar och hur länge genom att ställa in lösenord och utgångsdatum.

Välj operativsystem för att läsa mer:

Linux

Hur ser man skillnad på olika Dropbox-mappar på Linux?

Privat mapp

Privat mapp

Delad mapp

Delad mapp

Delad länk

Delad länk

Mac

Hur man ser skillnad på olika Dropbox-mappar på Mac

Privat mapp

Privat mapp

Delad mapp

Delad mapp

Delad länk

Delad länk

Windows

Hur ser man skillnad på olika Dropbox-mappar på Windows?

Privat mapp

Privat mapp

Delad mapp

Delad mapp

Delad länk

Delad länk

Åtkomst via applikationer från tredje part

Vissa applikationer från tredje part med Dropbox-integrering kommer att be om tillstånd för att få åtkomst till din Dropbox. Innan du kan bevilja åtkomst måste du logga in på ditt Dropbox-konto och trycka på knappen Auktorisera när du uppmanas till det. Öppna avsnittet Kopplade appar i kontoinställningarna och granska de appar du har beviljat tillstånd för och ta vid behov bort åtkomsten.