{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Dela en länk eller fil från en mobiltelefon eller surfplatta

I denna artikel beskrivs två sätt att ge andra personer skrivskyddad åtkomst till filer i Dropbox: dela en fil eller skapa en delad länk.

Oavsett vilket du använder kan personer visa, kommentera eller ladda ner en kopia av din fil. De kommer dock inte att kunna redigera den ursprungliga filen i din Dropbox. Notera att alla plattformar inte stöder båda metoderna.

Dela en fil om du vill att bara vissa personer ska få åtkomst till filen.

Skapa en delad länk om du vill att alla ska kunna klicka på en länk för att nå filen.

Klicka på rullgardinsmenyn nedan och välj den mobila enhet du vill se instruktioner för.

Android

Dela en fil

1. Navigera till filen eller mappen som du vill dela, tryck sedan på nedåtpilen till höger om filens eller mappens namn.
  2. Tryck på Dela.
  3. Ange namn på eller mejladresser till de personer som behöver åtkomst till filerna.
  4. Under alternativet Dessa personer, välj Kan visa.
  5. Lägg till ett meddelande om filerna och tryck på Skicka.

Dela en länk

1. Navigera till filen eller mappen som du vill dela, tryck sedan på nedåtpilen till höger om filens eller mappens namn.
  2. Tryck på Dela.
  3. Tryck på Skapa länk.
    • Om en länk till denna fil eller mapp redan delats trycker du på Dela Bredvid Alla med länken kan visa.
  4. Du ser en meny med appar, som t.ex. mejl och sms, som det går att skicka filen med. Välj helt enkelt den app du vill använda så klistrar Dropbox in länken i appen.

iOS

Dela en fil

1. Leta upp den fil du vill dela i vyn med fillistan.
  2. Tryck på ikonen med tre prickar () intill filnamnet.
  3. Tryck på Dela.
  4. Ange namn på eller mejladresser till de personer som behöver åtkomst till filerna.
  5. Under alternativet Dessa personer , välj Kan visa.
  6. Lägg till ett meddelande om filerna och tryck på Skicka.

Dela en länk

1. Leta upp den fil du vill dela i vyn med fillistan.
  2. Tryck på ikonen med tre prickar () intill filnamnet.
  3. Tryck på Dela.
  4. Under Vem har tillgång trycker du på Skapa länk.
    • Om en länk till denna fil eller mapp redan delats trycker du på Dela Bredvid Alla med länken kan visa.
  5. Välj hur du vill dela länken, exempelvis via mejl, sms eller inlägg på sociala medier.
  6. Fyll i information efter behov för att skicka eller publicera länken.

Windows Phone

Dela en länk

1. Tryck och håll ner valfritt fil- eller mappnamn för att visa en lista med åtgärder.
  2. Tryck på Dela.
  3. Välj om du vill skicka en länk eller kopiera länken till urklipp. Väljer du Skicka en länk får du möjlighet att använda andra appar som mejl, sms eller sociala medier.
  4. Fyll i information efter behov för att skicka eller publicera länken.

Windows tablet

Dela en länk

1. Tryck på mappen eller filen du vill dela för att öppna den.
  2. Tryck på
  3. Välj om du vill skicka en länk eller kopiera länken till urklipp. Om du skickar en länk får du flera sätt att dela på, t.ex. via e-post, Facebook eller andra appar.
  4. Fyll i information efter behov för att skicka eller publicera länken.