Ge endast skrivskyddad åtkomst till filer från mobila enheter

I denna artikel beskrivs två sätt att ge andra personer skrivskyddad åtkomst till filer i Dropbox: dela en fil eller skapa en delad länk.

Oavsett vilket du använder kan personer visa, kommentera eller ladda ner en kopia av din fil. De kommer dock inte att kunna redigera den ursprungliga filen i din Dropbox. Notera att alla plattformar inte stöder båda metoderna.

Dela en fil om du vill att bara vissa personer ska få åtkomst till filen.

Skapa en delad länk om du vill att alla ska kunna klicka på en länk för att nå filen.

Klicka på rullgardinsmenyn nedan och välj den mobila enhet du vill se instruktioner för.

Android

Dela en fil

1. Navigera till filen eller mappen som du vill dela, tryck sedan på nedåtpilen till höger om filens eller mappens namn.
  2. Tryck på Dela.
  3. Ange namn på eller mejladresser till de personer som behöver åtkomst till filerna.
  4. Under alternativet Dessa personer, välj Kan visa.
  5. Lägg till ett meddelande om filerna och tryck på Skicka.

Dela en länk

1. Navigera till filen eller mappen som du vill dela, tryck sedan på nedåtpilen till höger om filens eller mappens namn.
  2. Tryck på Dela.
  3. Tryck på Skapa länk.
    • Om en länk till denna fil eller mapp redan delats trycker du på Dela Bredvid Alla med länken kan visa.
  4. Du ser en meny med appar, som t.ex. mejl och sms, som det går att skicka filen med. Välj helt enkelt den app du vill använda så klistrar Dropbox in länken i appen.

iPad

Dela en fil

1. Leta upp den fil du vill dela i vyn med fillistan.
  2. Öppna åtgärdsmenyn genom att peka på neråtpilen intill filnamnet.
  3. Tryck på Dela.
  4. Ange namn på eller mejladresser till de personer som behöver åtkomst till filerna.
  5. Under alternativet Dessa personer , välj Kan visa.
  6. Lägg till ett meddelande om filerna och tryck på Skicka.

Dela en länk

1. Leta upp den fil du vill dela i vyn med fillistan.
  2. Öppna åtgärdsmenyn genom att peka på neråtpilen intill filnamnet.
  3. Tryck på Dela.
  4. Under Vem har tillgång trycker du på Skapa länk.
    • Om en länk till denna fil eller mapp redan delats trycker du på Dela Bredvid Alla med länken kan visa.
  5. Välj hur du vill dela länken, exempelvis via mejl, sms eller inlägg på sociala medier.
  6. Fyll i information efter behov för att skicka eller publicera länken.

iPhone

Dela en fil

1. Leta upp den fil du vill dela i vyn med fillistan.
  2. Öppna åtgärdsmenyn genom att peka på neråtpilen intill filnamnet.
  3. Tryck på Dela.
  4. Ange namn på eller mejladresser till de personer som behöver åtkomst till filerna.
  5. Under alternativet Dessa personer , välj Kan visa.
  6. Lägg till ett meddelande om filerna och tryck på Skicka.

Dela en länk

1. Leta upp den fil du vill dela i vyn med fillistan.
  2. Öppna åtgärdsmenyn genom att peka på neråtpilen intill filnamnet.
  3. Tryck på Dela.
  4. Under Vem har tillgång trycker du på Skapa länk.
    • Om en länk till denna fil eller mapp redan delats trycker du på Dela Bredvid Alla med länken kan visa.
  5. Välj hur du vill dela länken, exempelvis via mejl, sms eller inlägg på sociala medier.
  6. Fyll i information efter behov för att skicka eller publicera länken.

Windows Phone

Dela en länk

1. Tryck och håll ner valfritt fil- eller mappnamn för att visa en lista med åtgärder.
  2. Tryck på Dela.
  3. Välj om du vill skicka en länk eller kopiera länken till urklipp. Väljer du Skicka en länk får du möjlighet att använda andra appar som mejl, sms eller sociala medier.
  4. Fyll i information efter behov för att skicka eller publicera länken.

Windows tablet

Dela en länk

1. Tryck på mappen eller filen du vill dela för att öppna den.
  2. Tryck på
  3. Välj om du vill skicka en länk eller kopiera länken till urklipp. Om du skickar en länk får du flera sätt att dela på, t.ex. via e-post, Facebook eller andra appar.
  4. Fyll i information efter behov för att skicka eller publicera länken.