Del fil eller mappe

Det finnes to måter å dele filene eller mappene i Dropbox på med andre. Hvis du i stedet ønsker å samle filer fra andre, bør du lese mer om filanmodninger-funksjonen.

Dele en kobling til filer og mapper

Opprett en kobling til filer eller mapper i Dropboxen din og del bilder, dokumenter, presentasjoner og videoer raskt med venner og kollegaer - selv om de ikke har Dropbox. Venner og familie som bruker koblingen, kan forhåndsvise filene og mappene i nettleserne sine.

Hvis du bruker Dropbox Plus: Du kan kontrollere hvem som har tilgang til de delte koblingene dine og hvor lenge de har det ved å angi passord og utløpsdatoer for dem.

Hvis du bruker Dropbox Business eller team: Du kan opprette grupper slik at du kan dele med bestemte teammedlemmer. Dropbox Business-brukere kan også kontrollere hvem som har tilgang til delte koblinger og hvor lenge de har det ved å angi passord og utløpsdatoer.

Hvordan oppretter jeg en kobling til en fil eller mappe?

Delte mapper

Del en mappe i Dropboxen din med andre, slik at du kan samarbeide på de samme filene og mappene. Endringer til innholdet i en delt mappe blir synkronisert med andre medlemmer nesten umiddelbart. Det er en glimrende løsning for å jobbe sammen, dele viktige familiebilder eller dokumenter og alt annet samarbeid.

Dropbox Plus- og Dropbox Business-brukere: Du kan hindre at andre medlemmer legger til, redigerer eller sletter filer i mappen ved å velge skrivebeskyttet tilgang.

Hvordan oppretter jeg en delt mappe?

Hvordan delte mapper ser ut i operativsystemet ditt

Windows

Delt mappe i Windows

Mac

Delt mappe på Mac

Linux

Delt mappe i Linux