Een Dropbox Plus- of Professional-abonnement opzeggen

Opmerking: In dit artikel wordt besproken hoe je een Dropbox Plus- of Professional-abonnement kunt opzeggen dat is gekocht op dropbox.com. Wil je een Dropbox Plus- of Professional-abonnement opzeggen dat is gekocht in de Apple App Store of Google Play Store, klik dan op een van de onderstaande links:

Als je je Dropbox Plus- of Professional-abonnement wilt downgraden naar een Dropbox Basic-account, voer je de onderstaande instructies uit.

Het abonnement op je Plus- of Professional-account downgraden

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar of profielfoto.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.
  5. Kies Abonnement annuleren onderaan de pagina.

Belangrijke opmerkingen:

• Bij een downgrade kun je de eventuele resterende tijd van je huidige abonnement volmaken voordat het Dropbox-quotum van de upgrade vervalt. Na de downgrade wordt je account niet meer automatisch verlengd en worden er geen verlengingskosten in rekening gebracht voor dat account.
  • Als je door het downgraden je quotum overschrijdt, stopt het synchroniseren van bestanden op de apparaten die je hebt gekoppeld aan je Dropbox-account. Maar bestanden die je al in je Dropbox hebt opgeslagen, worden niet verwijderd.
  • Als je door het downgraden je quotum overschrijdt, kun je geen nieuwe bestanden meer toevoegen aan je Dropbox (en geen verwijderde bestanden terugzetten). Dit kan pas weer als er binnen je beschikbare quotum voldoende vrije opslagruimte is.