Het auteursrechtbeleid van Dropbox

Belangrijke kennisgeving over auteursrechtelijk beschermd materiaal

Gebruik alleen gedeelde mappen, openbare links en fotogalerijen voor bestanden waarvoor je gerechtigd bent deze met anderen te delen, bijvoorbeeld documenten, foto's, software, muziek en video's die jij zelf hebt gemaakt. Je hebt niet het recht om bestanden te delen tenzij jij de houder van het auteursrecht bent of je van de gerechtigde toestemming hebt gekregen om deze bestanden te delen. Het kopen of legaal verwerven van video's, muziek, eBooks of software geeft je nog niet het recht om materiaal met derden via internet te delen.

Als je twijfelt of je het wettelijke recht hebt om bepaalde bestanden te delen, kun je ze beter niet delen. Door het gebruik van de gedeelde map, openbare map of elementen uit fotogalerijen verklaar je dat bestanden in zulke mappen niet strijdig zijn met de Servicevoorwaarden van Dropbox en dat jij volledig eigenaar bent van het auteursrecht of toestemming hebt gekregen van de gerechtigde om ze te delen. Dropbox hanteert het beleid dat de accounts worden beëindigd van gebruikers die herhaaldelijk het auteursrecht schenden of voor wiens accounts verschillende beschuldigingen van inbreuk bestaan. Als je regelmatig bestanden deelt die inbreuk maken op de auteursrechten van anderen, wordt je account beëindigd.

Ga voor meer informatie over het auteursrechtbeleid van Dropbox en de stappen voor het melden van een inbreuk op het auteursrecht naar de DMCA-pagina van Dropbox.